HLÁŠENÍ ZÁVAD - STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE


Číslo hlášení: 020721_c5c6


Stav zpracování: VYŘEŠENO


Název hlášení: Poškození auta

Datum nahlášení: 02.07.2021

Kategorie závady: Veřejná zeleň


Popis závady: Dobrý den. Věc: Stížnost Zasílám stížnost na blíže neurčené zaměstnance a blíže neurčenou firmu. Včera 30. 6. 2021 byl sekán trávník vedle obchodu Coop (ŠanovII ) nejmenovanou pracovnicí strunovkou. Neznám její jméno, ale měla blond dlouhé vlasy, vyšší štíhlé postavy a podotýkám, že dost nevychovaná paní, které to bylo úplně jedno. Při upozornění, že nám zaprasila auto byla ještě nepříjemná, že co ona s tím. Že jí může vylítnou kámen, na to jen zakroutila hlavou a po té se ještě rozčilovala, byla doslova vzteklá. Podotýkám, že letos už podruhé došlo k zašpinění auta drobnými kousky trávy právě při sekání strunovkou. Auto jsme měli na parkovišti (přesné místo v příloze).Kousky trávy nelze snadno sundat z auta dolů, je nutné jet na myčku, a to přes to, že auto bylo krátce po mytí. Dále je tu nebezpečí, že odletí kámen, je potřeba dbát na to, aby se nepoškodil majetek jiných osob. Není možné, aby někdo sekal trávu s prominutím jako "prase". Auto je letos úplně nové, že jsme na něj roky šetřili, výše uvedenou pracovnici nezajímá. Tohle ale opravdu nejde. Buď tam musí dát upozornění, že se bude sekat jako u "prasat" nebo mít kryt na strunovce, aby to nelétalo všude. Nezlobte se, ale já jsem v invalidním důchodu a nemám peníze na to, abych je vyhazovala jen proto, že někdo je absolutně bezohledný. Prosím tedy o vyřízení stížnosti a vyrozumění, jak se stížnost řeší Dále prosím o předání kompetentnímu oddělení nebo aspoň zjištění, jaká firma zde provádí sekání. V příloze zasílám fotografie přesného místa i auta. Bohužel to bylo focené jen mobilem nekvalitně, zašpinění na fotkách není tak viditelné. nedej bože jestli po umytí zjistím poškození laku. Předem děkuji za vyřízení a vyrozumění. Iveta Bezděková Zichová, Antonína Sochora 1317, Teplice 415 01


Lokalita závady: Antonína Sochora, Teplice, Teplice


Přiložená fotografie:

Fotografie závady

Toto hlášení řeší: Ing. Dagmar Teuschelová (odbor životního prostředí)


Vyjádření k hlášení: Dobrý den, dodavatelská firma (Marius Pedersen a.s.) má smlouvou uloženo, že při sekání trávy budou automobily přiměřeným způsobem ochráněny. Pokud si zmíněná firma najímá na sekání trávy subdodavatele, vztahuje se povinnost i na ně.
Technikovi vaši zkušenost sdělím, aby případně vyvodil důsledky. S ušpiněným autem od trávy ale bohužel nic nenadělám, pokud by však bylo prokazatelně poškozeno díky nešetrnému sekání v okolí vašeho auta, máme na našich stránkách ke stažení formulář (Žádost o náhradu škody). Tento vyplňte a neváhejte kontaktovat referentku správy zeleně Bc. Pillerovou (v době dovolené ji zastupuje Bc. Lišková.
Děkuji za pochopení.