HLÁŠENÍ ZÁVAD - STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE


Číslo hlášení: 030122_0e9b


Stav zpracování: VYŘEŠENO


Název hlášení: Nefunguje městská policie?

Datum nahlášení: 03.01.2022

Kategorie závady: Nezařazeno


Popis závady: A nebo si při pochůzkách a projíždění městem prostě jen nevšímá? Výraznou část zde hlášených závad by nemuseli hlásit občané, kdyby si strážníci závad všimli a bez zbytečných formalit je nahlásili. Úředníkům by jistě ušetřili i část cest do terénu, aby zjišťovali, kde přesně se závada nachází a jak je riziková, protože by měli kvalitní informaci. Totéž platí o pracovnících magistrátu, ti jistě také chodí po městě a nejen pracovně. I oni by mohli zcela neformálně na závady upozornit své kolegy. A totéž platí i o příslušnících státní policie, ale o nich tento portál není, tak je zmíním jen pro pořádek. Jistě: jsou místa, kudy ani strážník ani pracovníci úřadu běžně nechodí, nebo si nemusí všimnout, tam pak má pozornost občana své místo. Rozhodně netvrdím, že nikdy žádný strážník ani žádný úředník neupozornil na závadu, jen tvrdím, že některé zde hlášené závady by nemusely být hlášené tudy.


Lokalita závady: náměstí Svobody 2/2, Teplice, 415 01, Teplice


Toto hlášení řeší: Ing. Dagmar Teuschelová (odbor životního prostředí)


Vyjádření k hlášení: Dobrý den, váš podnět jsem předala řediteli Městské policie.
Pro pořádek je však třeba dodat, že teplická městská policie nám prostřednictvím "interních hlášení o závadách" zasílá mailem desítky podnětů měsíčně, a to jak na odbor dopravy (závady na veřejném osvětlení, na chodnících, silnicích, dopravním značení,...) tak i na odbor životního prostředí (nevyvezené koše, nepořádek v kontejnerovém stání, černé skládky, závady na zeleni,.na dětských hřištích..) - vždy včetně fotodokumentace a zákresu v mapě (viz ukázka v příloze).
Kolegové si v rámci odboru i obou odborů rovněž předávají informace o řadě zjištění zaznamenaných při jejich místních šetřeních v jiné věci...
Každopádně vám děkuji za váš zájem a v novém roce přeji jen to dobré.