HLÁŠENÍ ZÁVAD - STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE


Číslo hlášení: 040320_ebdb


Stav zpracování: VYŘEŠENO


Název hlášení: Neprehledna nebezpecna krivatka

Datum nahlášení: 04.03.2020

Kategorie závady: Dopravní značení


Popis závady: Krizpovatka Revolucni X Skolni ulice. pri vyjezdu z Revolucni ulice (jednosmerne) kde je sice STOPKA a naproti zrdcadlo neni dobre videt prez parkovaci vozidla u krajnice a ridici jedouci z Benesovo namesti -Skolni ulici nedodrzuji predepsanou rychlost. Je velmi nebezpecne vyjet z Revolucni ulice rovne prez krizovatku do Skolni a nasledne Rokycanova ul. Bydlim v Revolucni ulici par let a jiz sem zde byla svedkem 4.dopravnim nehodam primo na krizovatce Skolni X Revolucni. Vcera kdyz sem vyjizdela z domova, na stopce zastavila,zkontrolovala obe strany i zrdcadlo nebylo nikde zadne jedouci vozidlo , po rozjezdu kdyz sem byla pul autem v krizovatce jsem zaznamenala periferne z leva ritici se vozidlo primo na me, nezareagovat v cas seslapnutim plynoveho pedalu az na podlahu bylo by nestesti . Jsem si jista,.ze ridic vozidla nejel 50km/h. bylo by vhodne tomuto predejit instalaci zpomalovaciho pruhu pred touto krizovatkou. Dekuji


Lokalita závady: Školní, Teplice, okres Teplice


Toto hlášení řeší: Daniel Městka (odbor dopravy)


Vyjádření k hlášení: Dobrý den, aplikace "Hlášení závad" slouží k hlášení závad typu poškozená lavička, dopravní značení apod. S Vaším podnětem by bylo vhodnější se obrátit přímo na jednotlivé referenty či podatelnu úřadu.
Zmíněná křižovatka je pro zajištění potřebných rozhledových poměrů opatřena zrcadlem. Sama uvádíte, že řidič jel pravděpodobně vyšší rychlostí, než je povoleno a tím porušil zákon (dopravní předpisy). Chyba je tedy na straně onoho neukázněného řidiče a ne na straně křižovatky. Pokud bychom chtěli Vámi navrhovaným způsobem (osazením příčného zpomalovacího prahu) zabránit v rychlé jízdě všem takovým řidičům, pak bychom pravděpodobně museli osadit příčné prahy u všech křižovatek ve městě.
Nicméně Váš podnět prověříme a pokud ve spolupráci s Policií ČR najdeme nějaké vhodné řešení, pak jej budeme realizovat.

S pozdravem
D. Městka
odbor dopravy
MgM Teplice