HLÁŠENÍ ZÁVAD - STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE


Číslo hlášení: 091222_264d


Stav zpracování: VYŘEŠENO


Název hlášení: Úklid betonového placku u laviček a piskoviste

Datum nahlášení: 09.12.2022

Kategorie závady: Čištění komunikací


Popis závady: Dobrý den. Krásně ráno nám tu projíždí velký vysavač teď hlavně na spadáne listi, ale máme přání což se neděje kdyby nám někdo projel tím malým autem vysavačem nebo ručně zametl spousty listí a vykopal asi drny na placku okolo našich laviček. Sice teď už nesedame, ale je to zkrátka kudy lidi prochází a na listí to klouže a o drny hrozí nebezpečí pádu zejména nás starších a i invalidnich. Jinak to je příjemný kousek přírody. A ještě mám nápad. Sice za domem je oplocené dětské hřiště, ale před domem je taky pískoviště kam chodí maminky kuřácký či s pejsky a malými detmi. Přenesli si nějaké hračky na písek, ale už zpět do bedny na oploceném nevrátili, nevím možná ty hračky jsou z domu a ponechány i pro další děti, ale by by faj kdyby taková bedna na hračky byla třeba i vedle či třeba poblíž lavicek pískoviště neoploceneho. To pískoviště je také lemované drny trávy. Údržba vy byla fajn. Co tu bydlím asi 20 R tak loni prvně ,ale jen 1x tu byla skupina asi nezaměstnaných na dávkách s 1 člověkem co je organizoval a tehdy celý betonový placek vyčistil ať už od drnu i kolem trávníku, piskoviste, uprostřed kde se chodí a pěkně zametl a ještě na přání odstranili větve jehličnanů co sahaly až skoro k zemi a pak pod nimi byl veliký nepořádek nejen soa daného jehličí, navateho listí, ale i plechovek a pět lahví což teď už nebývá nebo jen občasné, sporadicky okolo laviček kdy z pátku na sobotu či že soboty na neděli tam posedavaji do pozdních hodin omladina, která si do petlahvi třeba s colou příliv ovšem třeba rum či vodku, takové lahve ráno okolo lavicek. Tak když to shrnu prosím o celkový úklid, drny, listí na betonové placku Olbrachtova, Trnovany. Děkuji mnohokrát. Listí už je téměř vše spadané


Lokalita závady: Olbrachtova, Teplice, Teplice


Toto hlášení řeší: Iva Smetáková (odbor dopravy)


Vyjádření k hlášení: Dobrý den, děkujeme za nahlášení. Spadané listí - pokud leží na vedlejších plochách u pískoviště a laviček, bude odklizeno v nejbližším možném termínu. Vyčištění betonové plochy od drnů apod. je naplánované na jaro 2023. Ohledně dotazu k příslušenství pískoviště ve volném prostoru, lavičkám nebo oplocenému hřišti předávám k odpovědi příslušnou referentku odboru životního prostředí.

OŽP:
Dobrý den, bedny na hračky, které byly rozmístěny na 10 vytypovaných oplocených dětských hřišť a byly v průběhu podzimu rozbity, byly odvezeny. Jejich rozšiřování nemáme v plánu.