HLÁŠENÍ ZÁVAD - STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE


Číslo hlášení: 111122_13c4


Stav zpracování: VYŘEŠENO


Název hlášení: Zasazení stromů do prostoru dětského hřiště

Datum nahlášení: 11.11.2022

Kategorie závady: Veřejná zeleň


Popis závady: Teplice Prosetice první zelené učko směrem od školy někdo bezmyšlenkovitě zasadil dva stromy do prostoru dětského hřiště které jako jediné v létě využívají děti k hraní míčových her.Raději znova usaďte informační tabule o zákazu venčení psů v prostorách hřiště o kterých už bylo žádáno u městské policie.


Lokalita závady: Pod Školou 248/13, Teplice, 415 01, Teplice


Toto hlášení řeší: Ing. Dagmar Teuschelová (odbor životního prostředí)


Vyjádření k hlášení: Dobrý den, stromky nebyly vysazeny bezmyšlenkovitě, ale cíleně, a to mj. s odvoláním na řadu podnětů od občanů v posledních dvou letech. Stromky byly vysazeny ve všech "účkách", kde to technická infrastruktura umožňovala. Cílem je postupné zlepšování mikroklimatu v této "vysušené panelové zástavbě" - budou-li stromky prosperovat, plánujeme v příštích letech vysadit pár dalších (opět s ohledem na uložení sítí).
Vámi vyznačené místo na mapě není dětským hřištěm pro míčové hry - nejbližší je v ul. Stará Mlýnská. Naopak značná část občanů v daném místě bydlících si mj. stěžovala právě na provozování míčových her na místě, které k tomu není určené (dispozice paneláků napomáhá rozléhání hluku).
Informace o zákazu venčení psů se instalovat nebudou - psi se mohou venčit na kterémkoliv veřejném prostranství ve městě - jen je nutné, aby vlastník po svém psovi uklidil. Sáčky na psí exkrementy rozdáváme vlastníkům po zaplacení poplatku zdarma, sáčky rovněž distribuujeme prostřednictvím družstev (rovněž na náklady města).
Pro více informací mě neváhejte telefonicky kontaktovat.
Děkuji za pochopení.