HLÁŠENÍ ZÁVAD - STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE


Číslo hlášení: 120622_3934


Stav zpracování: VYŘEŠENO


Název hlášení: Ohňostroje v Teplicích

Datum nahlášení: 12.06.2022

Kategorie závady: Nezařazeno


Popis závady: Jak je možné, že na území Teplic probíhají několikrát do týdne na různých místech v noci ohňostroje /Panorama, u Beethovena/, které ruší noční klid, plaší ptáky, kteří právě hnízdí, budí malé děti a ruší lázeňské hosty? Většina měst omezuje nebo ruší ohňostroje i na Silvestra a v Teplicích je naprostá anarchie.. Jedovaté splodiny, které jsou druhotným produktem také nikomu nevadí? Lázeňští hosté, kteří mají okna svých pokojů lázeňského náměstí jsou mimo to rušeni řvaním opilců v noci a nočními produkcemi z podia nad tímto náměstím, které jsou i po půlnoci velmi hlučné. Takto jsme si léčbu v Teplicích nepředstavovali..


Lokalita závady: Zámecké náměstí 70/5, Teplice, 415 01, Teplice


Toto hlášení řeší: Ing. Dagmar Teuschelová (odbor životního prostředí)


Vyjádření k hlášení: Dobrý den, vámi popsané skutečnosti mě velmi mrzí...
V Teplicích je noční klid v pátky a soboty Vyhláškou posunut na 23 hod. Nicméně to neznamená, že by byly povoleny ohňostroje. Pravděpodobně se jednalo o soukromé večírky, kdy zdroj rušení nočního klidu měla v daný moment zjistit městská policie (možná i zjistila a organizátora pokutovala).
V Teplicích probíhá již tradiční Zahájení lázeňské sezóny, a to vždy poslední víkend v květnu. Je to akce pořádná Domem kultury z pověření města. V tyto dny je povolena hudební produkce, stánkový prodej a sobotní ohňostroj ve 22.22 hod. Všechny hudební produkce však končí před 23 hod.
Při zaznamenání rušení nočního klidu volejte prosím strážníky na č. 156, kteří zjednají pořádek.
Děkuji za pochopení a jménem města se ještě jednou omlouvám za narušení vašeho lázeňského pobytu v našem městě.