HLÁŠENÍ ZÁVAD - STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE


Číslo hlášení: 130120_1eb5


Stav zpracování: VYŘEŠENO


Název hlášení: Umístění zákazu zastavení v ulici Rybniční

Datum nahlášení: 13.01.2020

Kategorie závady: Dopravní značení


Popis závady: V oblasti křižovatky Stará Duchcovská a Rybniční se nacházejí 2 hotely s celkovou kapacitou cca 250 míst, dále 3 restaurace a několik obytných domů. Starou Duchcovskou jezdí auta velice rychle i 50 km v hodině je tato rychlost nebezpečná. Jako rozumnější řešení bych viděl snížení rychlost na 30 km/h v celé délce Staré Duchcovské i Rybniční a na vjezdu z Rybniční na Starou Duchcovskou značku stop dej přednost v jízdě. I přes to, že je osazena zrcadlem většina řidičů se na ní neumí řádně zorientovat neboť většina odbočujících do Rybniční nedává znamení o změně směru jízdy. Výhledu do křižovatky toto omezení vůbec nepřispělo a jen snížilo počet parkovacích míst, která využívají i návštěvníci restaurací, kteří tam svá vozidla nechávají zaparkovaná do dalšího dne. Za měsíc až se hotely zaplní bude situace s parkováním neúnosná.


Lokalita závady: Rybniční, Teplice, okres Teplice


Toto hlášení řeší: Daniel Městka (odbor dopravy)


Vyjádření k hlášení: Dobrý den, děkujeme za Váš názor, ale tato aplikace slouží k "hlášení závad" typu poražená značka, poničené zábradlí apod.
Zmíněné dopravní značení bylo osazeno na základě podnětů místních občanů a bylo řádně schváleno Policií ČR. Šířka vozovky v ul. Rybniční nedovoluje parkování a nové dopravní značení zajišťuje dostatečný průjezdní profil.

S pozdravem

D. Městka
odbor dopravy
MgM Teplice