HLÁŠENÍ ZÁVAD - STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE


Číslo hlášení: 130318_8663


Stav zpracování: VYŘEŠENO


Název hlášení: Neporadek u popelnic

Datum nahlášení: 13.03.2018

Kategorie závady: Svoz odpadů a nádoby


Popis závady: Dobry den chtel bych poprosit o uklid na trnim namesti v ulicce za barakem , popelnice .lide od vas jen vysypou a uz neuklidi...dekuji... pokud to tak pujde nadale napisu vejs na vyssi misto aby vedeli co za neschopne lidi mate, diky


Lokalita závady: Teplice, Teplice


Přiložená fotografie:

Fotografie závady

Toto hlášení řeší: Eva Pavlíková (odbor životního prostředí)


Vyjádření k hlášení: Dobrý den, Váš podnět byl předán na dispečink svozové společnosti k zajištění úklidu.
Odpad, který je na fotu vedle nádob však není běžné znečištění k zametení, které by měla zajistit posádka vozu při vývozu nádob, jak píšete. Do popelářského vozu nelze naložit kusy nábytku, stavební odpad apod. z důvodu možného zničení mechanismu nástavby, navíc pokud by posádka vozu odklízela komunální odpad v takovémto rozsahu, nelze zajistit běžný svoz všech nádob dle harmonogramu. Stav stanoviště proto nahlásí na dispečink a úklid je následně zajištěn zcela jiným vozem, vyčleněným k tomuto účelu.
V tomto případě tedy nelze poukazovat na neschopnost lidí, kteří svoz zajišťují. Otázkou by mělo být spíše kdo zde komunální odpad volně odložil vedle nádob a znečistil tak veřejné prostranství, což je pokutovatelným přestupkem. Do neděle 11.3., byl sice pro občany města Teplice vyhlášen "Bílý týden" - akce při níž bylo možné vyklidit velkoobjemový odpad, který je postupně odvážen, ale v žádném případě ne volně odložit odpad komunální.