HLÁŠENÍ ZÁVAD - STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE


Číslo hlášení: 130323_955a


Stav zpracování: VYŘEŠENO


Název hlášení: Nepořádek v okolí nezabezpečené budovy

Datum nahlášení: 13.03.2023

Kategorie závady: Neudržovaná zeleň, která není v majetku města


Popis závady: Dobrý den, chtěl bych tímto nahlásit velký nepořádek v okolí budovy nádraží Teplice - Lesní brána. Oblast je obývána větším množstvím osob bez přístřeší. Samotná historická budova nádraží je volně přístupná, což urychluje destrukci objektu, jehož část před nedávnem zasáhl požár. Nepořádek se nachází v okolí budovy jak v ulici Na Pastvinách, tak i na kolejích trati 132. Prosím tedy o úklid prostranství a v ideálním případě o výzvu majitele budovy k jejímu zabezpečení. Děkuji.


Lokalita závady: Teplice, Teplice


Toto hlášení řeší: Mgr. Martina Mayerová (odbor životního prostředí)


Vyjádření k hlášení: Dobrý den, děkujeme za nahlášení. Lesní bránu jsem začala řešit minulý týden na podnět Městské policie. O požáru jsem nevěděla. Mám nafocený nepořádek od hlavního silničního tahu, přes bývalou nádražní budovu až po kolejiště a lesík za blízkou provozovnou. V nejbližších dnech budu kontaktovat vlastníky pozemků a nemovitostí pro sjednání nápravy. Jakmile budu mít bližší informace, jak bude tato oblast řešena, ozvu se Vám. (13.3.2023)

------------------------------------------------------------

Dobrý den, jsem v kontaktu s Drážním úřadem (posouzení bezpečnosti stavby a její případné zabezpečení) a s Českými drahami (sjednané jednání v místě ohledně nepořádku v okolí a na kolejišti, stavu budovy, problematiky lidí bez domova, nepořádku v prostorech bývalé nádražní budovy aj.). (13.3.2023)

-------------------------------------------------------

Dobrý den, dnes proběhlo místní šetření a jednání na lokalitě Lesní brána s Drážním úřadem, Českými drahami a kolegyní z úseku odpadů Magistrátu města Teplice. České dráhy vzorně pečují o pozemek vpravo od bývalé nádražní budovy a pravidelně zabezpečují budovu, přičemž destrukce tohoto zabezpečení, pravděpodobně ze strany osob bez domova, je značná. České dráhy ve spolupráci s Magistrátem města Teplice a Městskou policií Teplice zajistí úklid v místě bývalého nástupiště, podél trati a v oblasti konce rozšířené ulice Na Pastvinách. Magistrát města Teplice zajistí úklid při ústí ulice Na Pastvinách od hlavní silnice a postará se o dílčí úklid v zahrádkách. Zahrádky jsou bez nájemců, stavby budou časem zbourány a pozemky se nechají vyklidit. Ještě budu kontaktovat další vlastníky pozemků, na jejichž parcelách je rovněž nepořádek, jedná se ale už o širší okolí Lesní brány. (17.3.2023)

---------------------------------------------------------

Dobrý den, cituji z dopisu od Drážního úřadu ze dne 13.3.2023 ohledně bývalé žst. Lesní brána. " ....... stavby jsou ve stavebně technickém stavu, který neohrožuje své okolí, ze staveb neopadávají žádné části na přilehlé pozemky." Dále vybírám z dopisu následující informace: vlastník provádí prohlídky stavu zajištění budovy pravidelně cca v týdenním intervalu (mříže vylomeny a zcizeny, zámky zničeny, zazdívky částečně nebo úplně vybourány apod.), neprodleně je prováděna obnova zajištění; vlastník plní své povinností dle svých možností dostatečně. (21.3.2023)
-----------------------------------------------------------

Dobrý den, dne 4. 5. 2023 jsem provedla místní šetření na Lesní bráně. Přístřešek na bývalém nástupišti je zbořen. Majitel řeší havarijní situaci na jiných pozemcích, jsme v pořadí, počítá se s úklidem nejen bývalé výpravní budovy, ale i v okolí (podél ulice Na Pastvinách až západně k parkovišti). Ohledně pozemků širšího okolí Lesní brány,, budu psát opakovanou výzvu k úklidu vlastníkovi přilehlých lesů. (9. 5. 2023)
----------------------------------------------------------

Dobrý den, potvrzuji, že bývalá železniční budova a její blízké okolí podél ulice Na Pastvinách včetně parkoviště v její slepé části bylo uklizeno. Co se týká širšího okolí Lesní brány (přilehlé lesy), je od majitele pozemku přislíbeno, že největší místa černých skládek budou uklizena během letních prázdnin, v místech bujaré vegetace pak po konci vegetační sezóny. (24.5.2023)