HLÁŠENÍ ZÁVAD - STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE


Číslo hlášení: 130921_8b8b


Stav zpracování: VYŘEŠENO


Název hlášení: Nepořádek ( ne poprvé )po odvezení přeplněného kontejneru, křižovatka Přítkovská - Hálkova

Datum nahlášení: 13.09.2021

Kategorie závady: Svoz odpadů a nádoby


Popis závady: Po odvezení přeplněného kontejneru ponecháno hromada odpadu, Pá, So, Ne a dnes dosud bez reakce. Kontrola práce podřízených fi. Márius Pedersen 0, Kamery , MP, a úředníci radnice 0 ???????? Poslal jsem info Fi. Marius Pedersen jejich heslo Pořádek dělá přátele ? dobrý vtip Dosud žádná reakce S pozdravem Jiří Zemek


Lokalita závady: Hlávkova, Teplice, Teplice


Toto hlášení řeší: Eva Pavlíková (odbor životního prostředí)


Vyjádření k hlášení: Dobrý den, děkujeme za nahlášení. Předáno s urgencí vedoucímu střediska odpadů na Marius Pedersen a.s., který přislíbil zajištění úklidu obratem. Za vzniklou situaci se omlouváme.
Dle harmonogramu měl být kontejner odvezen v sobotu a nejpozději do 6 hodin od odvozu má být dle smlouvy zajištěn úklid stanoviště. Ten zde, jak píšete, proveden nebyl, což však není v možnostech úředníků zjistit - následující pracovní den je až dnes, a to pondělí, které je úředním dnem pro veřejnost a nelze zároveň vykonávat kontrolní činnost v terénu. Hlídky Městské policie zjištěné závady vždy fotí a se záznamem o závadě předávají jak na Marius Pedersen, tak našemu odboru. O této skutečnosti jsem však dosud zprávu neobdržela, jinak řešíme obratem.
Nutno bohužel dodat, že odpad okolo bezplatně přistavovaných kontejnerů, vzniká pouze neukázněností občanů neboť má být ukládán výhradně dovnitř, nikoliv mimo kontejnery tak, aby šel kontejner s odpadem odvézt bez nepořádku okolo.
Vzhledem k tomu, že se množí stížnosti také na zneužívání těchto kontejnerů podnikatelskými subjekty či mimoteplickými občany, v příštím roce bude snížen počet stanovišť a kontejnery přistavovány pouze 4x do roka.