HLÁŠENÍ ZÁVAD - STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE


Číslo hlášení: 140423_f14a


Stav zpracování: VYŘEŠENO


Název hlášení: Řetenice - nedodělek výkopové práce

Datum nahlášení: 14.04.2023

Kategorie závady: Veřejná zeleň


Popis závady: My, obyvatelé sídliště Řetenice - ul. Duchcovská, Sokolovská cesta, Zrenjaninská, Buzulucká a Jaselská, se taktéž dovolujeme připojit s žádostí k hlášení č. 130423_98bf , kde firma Sitel,spol. s r.o. po dvou letech zanechala po sobě "nedodělek" v podobě jizev na svrchním terénu - tj. dodnes nebylo provedeno osetí travním osivem do navršené zeminy. Místo hezkého trávníku pak samovolně na jizvách po výkopech roste jen plevel. Tímto apelujeme na odbor ŽPT, aby tento druh nedodělku po firmě, která provádí výkopové práce nepřehlížela a řádně kontrolovala-vymáhala. Nelze se tak divit, že obyvatelům města Teplice se tento nežádoucí stav nelibí a poukazují na něj jako na závadu ve veřejném prostoru. Věříme, že ze strany firmy Sitel,s,ro, a odboru ŽPT dojde k lepší oboustranné spolupráci a nápravy (osetí ploch "jizev po výkopech") a bude neodkladně dokončen v současném jarním vegetačním čase.


Lokalita závady: Zrenjaninská, Teplice, Teplice


Přiložená fotografie:

Fotografie závady

Toto hlášení řeší: Ing. Dagmar Teuschelová (odbor životního prostředí)


Vyjádření k hlášení: Dobrý den, pane Bechere.
Spolupráce při propůjčování veřejného prostranství pro potřeby výkopů a oprav/uložení sítí- zeleně - je nastavena dobře.
Dohoda o propůjčení je v kopii zasílána našemu smluvnímu správci zeleně. V dohodě je stanoven termín. Do daného termínu musí firma prostranství správci předat. Správce přebírá prostranství protokolárně, a to ve třech fázích: hrubé uzavření výkopu, čisté terénní úpravy a osetí travním semenem (po vzejití trávy).
Uzavře-li nějaká firma výkopy koncem listopadu, je logické, že bude předávat se závěrečným protokolem koncem dubna, počátkem května.
Dohoda na tuto konkrétní lokalitu je do konce dubna 2023.
Děkuji za pochopení.