HLÁŠENÍ ZÁVAD - STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE


Číslo hlášení: 170624_6822


Stav zpracování: VYŘEŠENO


Název hlášení: Přerostlá zeleň

Datum nahlášení: 17.06.2024

Kategorie závady: Veřejná zeleň


Popis závady: Dobrý den, rád bych věděl, kdy skutečně bude posekaná vysoká tráva, či upravené keře kolem bytových domů v oblasti Nová Ves? Nahlášeno to zde bylo minulý týden, kdy odpověď zněla, že není možné stihnout všude posekat a bude tak napraveno předchozí týden... To opravdu není v silách města, aby bylo v obydlených oblastech upravena zeleň? Přeci nikdo nepožaduje "anglický trávník", ale když se v trávě ztratí pes či menší dítě, není to příjemné. Děkuji předem za odpověď, Petr.


Lokalita závady: Nová Ves, Teplice, Teplice


Toto hlášení řeší: Ing. Dagmar Teuschelová (odbor životního prostředí)


Vyjádření k hlášení: Dobrý den, veškerá technika (7 ks velké a 14 ks malé) seká...seká se i o sobotách...
Zítra půjdou první sekačky na Novou Ves, zbytek techniky tam dojede cca ve středu/čtvrtek (nyní jsou na Slovenské, Opavské a okolí...). Bohužel počasí nám nepřeje - déšť/vlhko a teplo...druhé seče jsou v období vegetace pravidelně nejhorší. Je potřeba vydržet, jde to pomaleji, než bychom si přáli. Jak je tráva vysoká, tak se stroje zahlcují a sekání tvá jednou tak dlouho.
Keře budou upravovány v rámci střihu živých plotů - střih je pravidelně zahajován v půlce června a v rámci celých Teplic trvá cca 1 a půl měsíce.
Děkujeme za pochopení.