HLÁŠENÍ ZÁVAD - STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE


Číslo hlášení: 180422_cc61


Stav zpracování: VYŘEŠENO


Název hlášení: Nebezpečná rychlost, nerespektování přechodu pro chodce...

Datum nahlášení: 18.04.2022

Kategorie závady: Dopravní značení


Popis závady: Dobrý den, omlouvám se, ale nevím, kam napsat tento příspěvek, ale chci upozornit na situaci, kdy po vypnutí semaforů je ruletou přejít po přechodu u Desetipatráku. Dnes jsem byl málem sestřelen autem přijíždějícím od Duchcova a minulý týden málem dcera. Směrem od Duchcova jezdí jak závodní dementi v okamžiku, kdy jsou semafory vypnuté. Vím, že je tam instalována kamera, ale po srážce asi dotyčnému moc nepomůže tak, jako retardér, nebo minimálně radar u přechodu. Díky za reakci.


Lokalita závady: Duchcovská, Teplice, Teplice


Toto hlášení řeší: Jakub Číže (odbor dopravy)


Vyjádření k hlášení: Dobrý den, děkujeme za nahlášení.

Předmětná světelná signalizace, tj. křižovatka Duchcovská x Buzulucká x Sklářská + 2 přechody u zastávek Řetenice,sídliště a Řetenice,Perla, jsou aktuálně řazeny v I. kategorii městských světelných signalizací, tj. chod pouze v pracovních dnech od 6 do 18 hodin.

Předmětná světelná signalizace je v poslední době analyzována i z naší strany, kdy taktéž pozorujeme opakovaný vznik kolizních situací, a proto bude předmětná světelná signalizace převedena do II. kategorie, tj. chod v pracovních dnech od 6 do 20 hodin, o sobotách od 9 do 19 hodin a o nedělích a státních svátcích od 12 do 19 hodin.

V ostatních částech dní, s ohledem na nízkou intenzitu dopravy i pohyb chodců, neshledáváme provoz předmětné světelné signalizace jako potřebný.
______________________________________________________________
EDIT: Chod předmětné světelné signalizace byl upraven dle textu výše (již v průběhu jara 2022).

S pozdravem, Jakub Číže