HLÁŠENÍ ZÁVAD - STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE


Číslo hlášení: 181017_5f45


Stav zpracování: VYŘEŠENO


Název hlášení: Anger - dráha a hřiště

Datum nahlášení: 18.10.2017

Kategorie závady: Nezařazeno


Popis závady: Dobrý den, nejedná se konkrétně o závadu, ale nevím kam se jinam obrátit. Prostor pro děti a mládež na Angeru je bohužel využívám jako venčící zóna pro psy. Všude jsou výkaly od volně pobíhajících psů. Navíc je nebezpečné, když mezi dětmi, které se třeba učí na kolečkových bruslích, pobíhají volně psi. Je možné začít tuto situaci nějakým způsobem řešit?


Lokalita závady: Trnovany, Teplice, okres Teplice


Toto hlášení řeší: Ing. Dagmar Teuschelová (odbor životního prostředí)


Vyjádření k hlášení: Dobrý den. Vámi popisovaná problematika je bohužel jen a jen o lidech. Psi bez vodítka ve sportovním areálu nebo na jiném veřejném prostranství, ponechané psí exkrementy ve sportovním areálu nebo na jiném veřejném prostranství. Pokud majitelé psů nezačnou být ohleduplní ke svému okolí, těžko se něco změní.

Dětská hřiště (oplocená i neoplocená) jsou označena cedulí se zákazem vstupu psů. To platí o pro dvě malá hřiště na Angeru. V rámci sportoviště Anger, jako celku, je rovněž upozornění, že volný pohyb psů je zakázán. Výsledek vidíte sama.

Město Teplice vynaložilo nemalé finanční prostředky na výstavbu tohoto sportovního areálu a za účelem udržení pořádku v této lokalitě požádalo Městskou policii, aby zintenzivnila kontroly. V nejbližších dnech bude do areálu nainstalována kamera, která bude na Městskou policii napojena. Možná se tím přestupky "na úseku veřejného pořádku" eliminují. Nejdůležitější však je, aby se vlastníci psů zamysleli nad svým chováním. A v to už já příliš nevěřím. Uvidíte-li ve sportovním areálu volně pobíhajícího psa, volejte prosím Městskou policii na č. 156.
Děkuji za pochopení.