HLÁŠENÍ ZÁVAD - STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE


Číslo hlášení: 190922_7e77


Stav zpracování: VYŘEŠENO


Název hlášení: Odpad kolem popelnic

Datum nahlášení: 19.09.2022

Kategorie závady: Svoz odpadů a nádoby


Popis závady: Dobrý den, prosím o úklid kolem popelnic v ulici Slovenská u vchodu č.2630. U popelnic se nachází velký odpad včetně nábytku. Svoz popelnic je na tomto místě každé úterý v 17h. Odpad bude překážet a zůstane roztahaný kolem popelnic, protože se opírá o nádoby. Tyto případy budou častější, protože město omezilo přistavení velkých kontejnerů. Děkuji.


Lokalita závady: Slovenská, Teplice, Teplice


Přiložená fotografie:

Fotografie závady

Toto hlášení řeší: Eva Pavlíková (odbor životního prostředí)


Vyjádření k hlášení: Dobrý den, děkujeme za nahlášení. Předala jsem na dispečink svozové společnosti k zajištění úklidu.

K postupnému omezování služby přistavování velkokapacitních kontejnerů jsme přistoupili zejména z důvodu zneužívání této služby ve značné míře firmami a mimo-teplickými občany. Navíc dle nové odpadové legislativy, platné od roku 2021, je nezbytné všechen velkoobjemový odpad dotřiďovat, což u neřízeného způsobu sběru odpadu do velkokapacitních kontejnerů, v množství poskytovaném v předchozích letech, není možné. Občané mohou bezplatně odevzdat velkoobjemový odpad ve sběrném dvoře, který je jim k dispozici celoročně, 6 dní v týdnu. V rámci sběrného dvora jsme zřídili také RE-USE centrum, kde je možné předat věci, které ještě není potřeba vyhodit jako odpad a mohou někomu dále posloužit.