HLÁŠENÍ ZÁVAD - STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE


Číslo hlášení: 200119_a826


Stav zpracování: VYŘEŠENO


Název hlášení: Nepořádek okolo popelnic

Datum nahlášení: 20.01.2019

Kategorie závady: Svoz odpadů a nádoby


Popis závady: Dobrý den , v ulici thámová přelom šturová , střasný nepořádek okolo popelnic a chodníku , popeláři vubec si po sobě neuklizí odpad co vysipavají..už ponekolikaté co vyszpali a nechali strašný nepořadek... chtel bych poznamenat že pokud nebude uklizeno , dám stížnost vejš než na vaše stranky...jsou placený za uklid tak at to i tak vypada ...dekuji


Lokalita závady: ulice Štúrova 411/21, Teplice, 415 01, okres Teplice


Toto hlášení řeší: Eva Pavlíková (odbor životního prostředí)


Vyjádření k hlášení: Dobrý den, děkujeme za nahlášení, předáno svozové společnosti k zajištění nápravy.
Zjištěné skutečnosti:
Dispečink svozové společnosti vyslal v dopoledních hodinách na místo multikáru k zajištění úklidu drobného komunálního odpadu. Úklid touto svozovou technikou však nemohl být proveden, neboť na místě se nachází objemné kusy nábytku. Bude tedy vyslána posádka vozu, určeného ke svozu objemného odpadu.
Jedná se však v prvé řadě o neukázněnost občanů, kteří by tento odpad měli likvidovat prostřednictvím velkokapacitních kontejnerů, které jsou zdarma přistavovány na 125 stanovišť po Teplicích, či jej odvézt a bezplatně uložit do sběrného dvora. Odkládání odpadu mimo nádoby, je přestupkem proti veřejnému pořádku a jako takové je pokutovatelné, pokud je viník přistižen či mu lze přestupek prokázat. Pokud se tedy některý z nájemníků tímto způsobem odpadu zbavuje, doporučuji bezodkladně informovat Městskou policii na bezplatném tel.č. 156, která vyšle hlídku a situaci prověří.