HLÁŠENÍ ZÁVAD - STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE


Číslo hlášení: 200523_3b08


Stav zpracování: VYŘEŠENO


Název hlášení: Opět neskutečný bordel + bordel v okolí

Datum nahlášení: 20.05.2023

Kategorie závady: Neudržovaná zeleň, která není v majetku města


Popis závady: Situace se měsíc co měsíc opakuje… na parkovišti na nákladní (vím je soukromé ) je opět bordel jako blázen..a nejen na parkovišti ale i v jeho okolí …


Lokalita závady: Nákladní, Teplice, Teplice


Toto hlášení řeší: Mgr. Martina Mayerová (odbor životního prostředí)


Vyjádření k hlášení: Dobrý den, děkujeme, že si všímáte, co se okolo nás děje. Ano, ze stavu parkoviště na Nákladní mi vůbec není dobře. Moje kolegyně přede mnou a já intenzivně od podzimu 2022 jsem řešila věc přímo s firmou, která parkoviště vlastní. Proběhla i osobní schůzka se zástupcem firmy na místě (parkoviště a okolí). Věc jsem řešila co týden (telefonáty, maily, opakované nafocení stavu parkoviště atd.). Proběhlo několik dílčích úklidů především velkoobjemového odpadu, včetně součinnosti s městem. I přes sliby ze strany firmy o uvedení věci jako celku do pořádku, jsem po půl roce intenzivních snah nebyla úspěšná. Nakonec úklid ze strany firmy ustal zcela. Proto teď situaci řeší kolegyně na úseku odpadů a postupuje dle zákona. Firma je vyzvána k úklidu dle legislativy, ze zákona se otevírá možnost sankcí. Odbor životního prostředí o věci ví, řešíme všemi možnými prostředky. Je mi líto, jak to na Nákladní vypadá, a pevně doufám, že celá věc dobře dopadne, a to co nejdříve.
--------------------------------------------------------------

Dobrý den, včera proběhla kontrola parkoviště v Nákladní a přilehlých pozemků. Parkoviště je uklizené. Křoviny, které zasahovaly na chodník vedoucí zleva a zprava od parkoviště, jsou zastřižené. Oblast budeme nadále monitorovat v rámci pravidelných vyjížděk do terénu. (25.5.2023)