HLÁŠENÍ ZÁVAD - STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE


Číslo hlášení: 210922_6e0d


Stav zpracování: VYŘEŠENO


Název hlášení: Černá skládka u Luny

Datum nahlášení: 21.09.2022

Kategorie závady: Neudržovaná zeleň, která není v majetku města


Popis závady: Dobrý den. Prosím o odstranění černé skládky u Luny a zkulturnění prostranství u schodů. Keř a jeho okolí je napěchované odpadky. Touto trasou chodí mimo jiné děti na kroužky a člověk aby s tam bál. Už jsme tam viděli běhat i krysy. Nejsem sice zahradník, ale myslím si, že by šlo ten keř prořezat a vyčistit. Moc děkuji.


Lokalita závady: Trnovany, Teplice, Teplice


Přiložená fotografie:

Fotografie závady

Toto hlášení řeší: Mgr. Martina Mayerová (odbor životního prostředí)


Vyjádření k hlášení: Dobrý den, nakonec není možné kontaktovat vlastníka. Nicméně v zájmu veřejného pořádku prostor vyčistíme do půlky listopadu 2022. Nyní rovněž nahlašuji jako místo pro zajištění deratizace.
----------------------------------------------------------------

Dobrý den, na Luně byla provedena údržba zeleně a úklid nepořádku. Stále ale zůstává poházený komunální odpad okolo nádoby na odpad a v prostoru mříží. Požádám o umístění nádoby na odpad jinam, tam, kde to nebude nabádat k dalšímu a dalšímu volnému odkládání odpadu. Zkusím přes katastrální úřad najít vlastníka a vyzvu ho ke zjednání pořádku (v běžném registru je uvedena neexistující společnost s nedohledatelným IČO).

---------------------------------------------

Dobrý den, dne 19.1.2023 jsem provedla místní šetření a zaznamenala opět velký nepořádek (především komunální odpad na schodišti a v zeleni). Dnes 26.1.2023 byla doručena výzva ke zjednání pořádku na Úřad pro zastupování státu ve věci majetkových (úklid, pokračování v udržování zeleně). Pravděpodobně mne úřad jen odkáže na jiného správce pozemku, neb to "zákoutí" vlastní Česká republika a já se nemohu dopátrat, kdo má v současné době právo hospodařit s tímto majetkem. Děkuji za pochopení a za trpělivost.
----------------------------------------------------------

Dobrý den, dne 15.2.2023 mne Úřad pro zastupování státu ve věci majetkových (ÚZSVM) informoval, že v průběhu I. Q 2023 si přebírá předmětný pozemek pod svojí správu a že zajistil průběžný úklid pozemku. Dne 2. 3. 2023 jsem provedla místní šetření a shledala jsem, že pozemek je skutečně čistý a zeleň stále prosvětlená. Zbývá uklidit "stoletý" nafoukaný nepořádek před a za mříží do sklepních prostor, které nejsou v majetku města. V současné chvíli pátrám, komu sklepní prostor patří. Nyní poptávám ÚZSVM. Každopádně je to "běh na dlouhou trať". Nicméně základ péče o pozemek je splněn.