HLÁŠENÍ ZÁVAD - STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE


Číslo hlášení: 220722_e8e2


Stav zpracování: VYŘEŠENO


Název hlášení: Kácení zeleně

Datum nahlášení: 22.07.2022

Kategorie závady: Veřejná zeleň


Popis závady: Dobrý den, chtěla bych znát důvod kácení keřů za domem v ulici Hlávkova. V kombinaci s nynějším počasím a příliš častým sekáním trávy na místě bude za chvíli vyprahlá poušť. Navíc zeleň před domem pomáhala udržovat lepší teplotu pro nájemníky mající byty právě na vykácené straně. Děkuji za odpověď a doufám, že se nechystá žádné kácení stromů na stejné straně domu. S pozdravem Markéta Dúžková


Lokalita závady: Hlávkova 1383, Teplice, 415 01, Teplice


Toto hlášení řeší: Ing. Dagmar Teuschelová (odbor životního prostředí)


Vyjádření k hlášení: Dobrý den, podnětem k redukci keřů byla žádost obyvatele tamní lokality. Při místním šetření bylo zjištěno, že byl podnět oprávněný - keřové skupiny byly neupravené, prorostlé nálety a držel se v nich komunální odpad, pod jedním z nich přebývali bezdomovci. Pařezy se frézovat nebudou, tudíž keře opět obrazí.
Stromy se ve městě kácí pouze ze zákonem stanovených důvodů, tzn. jsou-li suché, nemocné anebo v minulosti tak nevhodně vysazené, že nyní jejich kořenový systém ničí majetek (domy, chodníky,...) anebo je koruna (která nejde vhodně redukovat) v oknech či na fasádě bytových domů.
S pozdravem.