HLÁŠENÍ ZÁVAD - STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE


Číslo hlášení: 231122_77c7


Stav zpracování: VYŘEŠENO


Název hlášení: Nepořádek

Datum nahlášení: 23.11.2022

Kategorie závady: Neudržovaná zeleň, která není v majetku města


Popis závady: Dobrý den, v Řetenicich, nad kolejemi směr lesopark, je v křoví velké množství odpadu a bordelu. Opadalo listí a vše je vidět. Nehledě na to, že v horní části cesty, blíže lesoparku vzniklo sídlo bezdomovců. Z této části se stává skládka a člověk se zde boji chodit, zvlášť s dětmi. Bylo by možné to uklidit? Děkuji


Lokalita závady: Řetenice, Teplice, Teplice


Přiložená fotografie:

Fotografie závady

Toto hlášení řeší: Mgr. Martina Mayerová (odbor životního prostředí)


Vyjádření k hlášení: Dobrý den, děkujeme za nahlášení. Jedná se o poházený odpad na pozemku, který není v majetku města, tudíž město jako takové tam nemůže zajistit úklid. Vyzvu majitele pozemku, aby zjednal pořádek.
---------------------------------------------------------

Dobrý den, s kolegyní na úseku odpady jsme lesopark navštívily a nalezly jsme několik "hnízd" nepořádku, jak na pozemku poblíž vlakové tratě, tak na pozemku za parovodem směr ulice K Vápence. Bohužel některé pozemky jsou s neznámým majitelem, čímž se to celé komplikuje. Věc budu nadále řešit a informovat o průběhu.

------------------------------------------------------

Dobrý den, 21. 12. 2022 jsem odeslala majiteli pozemku u vlakové tratě výzvu ke zjednání pořádku (úklid a prosvětlení zeleně). Chvilku trvá doručení dopisu, pak je měsíc na zjednání nápravy. Při nejbližší pochůzce půjdu věc zkontrolovat. Pozemky u parovodu, bohužel, nemají majitele, to je "běh ještě na delší trať". Děkuji za trpělivost.

---------------------------------------------------------

Dobrý den, dne 2.3.2023 jsem provedla místní šetření a shledala jsem, že za kolejemi stále není uklizeno. Vyzvala jsem tedy vlastníka pozemku opakovanou výzvou ke sjednání úklidu a prosvětlení zeleně. Dne 21.3.2023 jsem od vlastníka pozemku přijala mailovou zprávu s fotodokumentací, která dokládá jak perfektní úklid, tak razantní prosvětlení celého prostoru za kolejemi. Zpoždění v úklidu bylo způsobeno nevhodnými povětrnostními podmínkami. Co se týká "bezdomovců za parovodem", v průběhu zimy jsem provedla místní šetření a našla jsem několik "neaktivních buněk", které se bohužel nalézají na pozemku neznámého majitele, což je "běh na velmi dlouhou trať". Zadala jsem alespoň úklid černé skládky přímo u cesty směrem nahoru vpravo při konci zahrádkářské osady a objednala jsem úklid několika drobných černých skládek v lesoparku nad zahrádkářskou kolonií. V blízkém časovém horizontu je to maximum, co mohlo město zajistit. Ve středně-dobém horizontu plánuji zjistit, co s "bezdomoveckými buňkami" na pozemku neznámého majitele. Nicméně všechna místa s nepořádkem viditelná ze zpevněné komunikace jsou nyní uklizena či je jejich úklid zadán.