HLÁŠENÍ ZÁVAD - STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE


Číslo hlášení: 240424_8eff


Stav zpracování: VYŘEŠENO


Název hlášení: Nezakonē vznikla skladka

Datum nahlášení: 24.04.2024

Kategorie závady: Neudržovaná zeleň, která není v majetku města


Popis závady: Prosím o zajištění odstraněni nezakonē soustředěného odpadu. Je to už až skládka. Dekuji.....pozemek za bývalým trizonem


Lokalita závady: Nákladní, Teplice, Teplice


Přiložená fotografie:

Fotografie závady

Toto hlášení řeší: Mgr. Martina Mayerová (odbor životního prostředí)


Vyjádření k hlášení: Dobrý den, děkujeme za nahlášení. Za odbor životního prostředí jsem s majitelem pozemku dlouhodobě v kontaktu. V současné době splnil zabezpečení sousedního "odstavného parkoviště", což je také jejich pozemek. V současné době majitel připravuje demolici domečku a úklid nepořádku. Pokud do přislíbeného termínu 30.4.2024 toto nezajistí, předám podnět dalším kompetentním odborům magistrátu. Věřte mi, že toto řeším již přes rok. A pevně věřím, že se situace v nejbližších měsících posune k lepšímu.
-------------------------------------------------------------

Dobrý den, bohužel majitel nekonal a město nemá žádnou zákonnou moc, tudíž ani rozpočtovou položku, aby konalo za majitele. Za odbor životního prostředí pošlu opět další výzvu k udržování zeleně a pořádku. Zároveň odbor životního prostředí předá podnět na odbor stavební ohledně zabezpečení budov. Je na spadnutí jednání s odborem dopravy a u nás s úsekem odpadů o dalším postupu, samozřejmě opět včetně pokut. Intenzivně situaci řešíme už několik let, ale jelikož se jedná o soukromý pozemek, nemohu za městské peníze sjednat nápravu, neb nás k tomu žádný zákon, ani vyhláška neopravňuje, bohužel. Samotnou mne to mrzí. Jezdím okolo často a není mi v tom místě dobře. Aspoň tzv. odstavné parkoviště v Nákladní je už dlouhodobě čisté a bez problému, po více jak roční intervenci ze strany města. Nyní na úřadě dořešujeme zbytek, jak jsem popsala výše. Kdyby cokoli, volejte 417 510 562. (3.6.2024)