HLÁŠENÍ ZÁVAD - STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE


Číslo hlášení: 241118_c1bf


Stav zpracování: NELZE VYŘÍDIT


Název hlášení: Nadměrný problém s parkováním

Datum nahlášení: 24.11.2018

Kategorie závady: Závady na komunikacích


Popis závady: Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli by nešlo udělat něco s parkováním v lokalitě Panorama, (okolí areálu Palm Beach) většinou nastane problém s parkováním o víkendech, po sedmé hodině večerní v okolí jednoho kilometru už je to prakticky nemožné, velké parkoviště u Božího Prstu je také zaplněno, a stojí se tam i mimo parkovací místa. Pro lidi kteří pracují od rána do noci je to celkem nepříjemná záležitost. Parkování na trávníku, a mimo místa vyhrazená k parkování je už běžné. Člověk si už může jen vybrat co je menší zlo a kde spíš nedostane pokutu. Před lety zde bylo povolené stání vozů částí na chodníku. Místo toho všude v okolí naskákali zákazi. Situace je už k nevydržení.


Lokalita závady: ulice Trnovanská, Teplice, okres Teplice


Toto hlášení řeší: Daniel Městka (odbor dopravy)


Vyjádření k hlášení: Dobrý den, situace ohledně parkování je kritická téměř ve všech částech města a stále narůstající počet vozidel, který nemáme možnost ovlivnit (nyní cca 500 vozidel na 1000 obyvatel)nám znemožňuje situaci vyřešit v krátkém čase. Město Teplice realizuje a plánuje výstavbu parkovacích ploch na území města, avšak v současnosti nejsme schopni plně uspokojit poptávku po parkování. Musíme taktéž zohlednit požadavky chodců, cyklistů, dbát na bezpečnost provozu a je třeba také zajišťovat průjezdnost komunikací např. pro průjezd vozidel údržby a IZS.
Toto není problém jen města Teplice, ale i ostatních větších měst v České republice i v Evropě. V příštím roce přibude v lokalitě V Závětří nové parkoviště a máme i další plány, které budou ovlivněny výstupy z Plánu udržitelné mobility města, jenž právě vzniká a měl by určit strategii do dalších let.

S pozdravem

D. Městka
odbor dopravy
Magistrát města Teplice