HLÁŠENÍ ZÁVAD - STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE


Číslo hlášení: 280419_436f


Stav zpracování: VYŘEŠENO


Název hlášení: Odstavená auta

Datum nahlášení: 28.04.2019

Kategorie závady: Autovraky


Popis závady: Dobrý den, upozorňuji na ostavená autav ul. Thámova, která navazuje na z ul. Skupova, první - škoda červená, nemá platnou technickou, druhé - bílý ford, dle informace, nemá funkční motor, patří servisu, který je "za rohem". Vzhledem k problémům, které má ul. Thámova, kde je problém zaparkovat u vlastního domu, žádám město Teplice, aby tuto nepříjemnou situaci řešilo. Děkuji Černá


Lokalita závady: ulice Thámova, Teplice, okres Teplice


Přiložená fotografie:

Fotografie závady

Toto hlášení řeší: Marek Roth (odbor dopravy)


Vyjádření k hlášení: Dobrý den, děkujeme za nahlášení. Vozidla jsou odstavená. vlastník komunikace je zapsal do sledování jejich stavu - proto je hlášení "vyřešeno". Dále musí vlastník komunikace čekat dokud vozidla nesplní §19 zákona č. 13/1997 Sb., tedy "odstavovat silniční vozidlo, které je pro závady v technickém stavu zjevně technicky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích a obnovení způsobilosti by si vyžádalo výměnu, doplnění nebo opravu podstatných částí mechanismu nebo konstrukce silničního vozidla (dále jen „vrak“)" a potom může věc předat silničnímu správnímu úřadu který způsobem v místě obvyklém vyzve provozovatele vozidla k jeho odstranění a pokud uplyne 2 měsíční lhůta a provozovatel vrak neodstraní, tak teprve potom je vlastník komunikace oprávněn vozidlo odstranit.
U bílého fordu MP Teplice překontroluje jestli lze pohledem konstatovat že motor vozidla je nefunkční a musí být opraven.
S pozdravem