HLÁŠENÍ ZÁVAD - STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE


Číslo hlášení: 290417_86e7


Stav zpracování: VYŘEŠENO


Název hlášení: Volně uložený odpad, zřejmě důsledky rekonstrukce bytu.

Datum nahlášení: 29.04.2017

Kategorie závady: Černá skládka


Popis závady: Stále narůstající a vršící se hromada hromada všeho, čeho je potřeba se zbavit při rekonstrukci bytu. Přiložené foto je pouze slabou ukázkou současného stavu.


Lokalita závady: část obce Trnovany, Teplice, okres Teplice


Přiložená fotografie:

Fotografie závady

Toto hlášení řeší: Eva Pavlíková (odbor životního prostředí)


Vyjádření k hlášení: Dobrý den, děkujeme za nahlášení. Jedná se o neukázněnost občanů, kteří by tento odpad měli likvidovat prostřednictvím velkokapacitních kontejnerů, které jsou zdarma přistavovány na 125 stanovišť po Teplicích, či jej odvézt a bezplatně uložit do sběrného dvora. Odkládání odpadu mimo nádoby, je přestupkem proti veřejnému pořádku a jako takové je pokutovatelné, pokud je viník přistižen či mu lze přestupek prokázat. Pokud se tedy některý z nájemníků tímto způsobem odpadu zbavuje, doporučuji bezodkladně informovat Městskou policii na bezplatném tel.č. 156, která vyšle hlídku a situaci prověří.
Nyní zajistím úklid stanoviště. Ve výhledu cca 2-3 měsíců plánujeme osazení informačních cedulí na stanoviště nádob s klecovým ohrazením, ze kterých bude zřejmé upozornění, že odpad okolo nádob nepatří a informace jak se ho lze zbavit v souladu se zákonem.