NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

010116_d7ae

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Smrk zasahující do el. vedení

Datum nahlášení
01.01.2016

Kategorie závady
Nezařazeno

Popis závady
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem. Bydlím v Sobědruhách ul. Na Rozhraní 384. Proti nám - viz označená mapa - má zahradu pan Horník. Na pozemku, hned vedle komunikace má vzrostlý smrk , jehož větve zasahují do drátů el. vedení, které vedou přes komunikaci a dále na náš pozemek, kde máme jako věcné břemeno sloup el. vedení. Při nepříznivém počasí se celý smrk kývá, tak máme strach, aby nepřetrhal dráty, které by padly na komunikaci a na náš pozemek. Prosím tímto o pomoc, popřípadě radu, na koho se máme obrátit, aby se situace vyřešila a větve stromu byly odstraněny. Pokud jsme pana Horníka upozorňovali na problém, že strom je na jeho pozemku, tak nám vždy odpověděl, že to nejsou jeho dráty. Pan Horník je starší pán, tak těžko bude šplhat po stromě. Mnohokrát děkuji za odpověď. Přeji úspěšný rok 2016.Postlová

Lokalita závady
Polní 261, Teplice, 415 10, okres Teplice

není přiložena fotografie

Toto hlášení řeší
Jarmila Jurčíková (odbor životního prostředí)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, děkujeme za nahlášení. Dle § 7 odst. 2 zákona 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny je péče o dřeviny, zejména jejich ošetřování a udržování povinností vlastníků.
Pokud by dřevina poškodila dráty elektrického vedení, odpovědnost a případné náhrady by za toto poničení nesl vlastník pozemku, na kterém dřevina roste.
V případě, že dřevina roste v takové blízkosti elektrického vedení, že jediná účinná ochrana této sítě by spočívala v odstranění celé špice stromu, je vhodnější dřevinu pokácet a na vhodném místě vysadit novou. Odstraněním horní části smrku by došlo k poškození dřeviny a zničení přirozeného tvaru dřeviny. Pokud se jedná jen o pár větví, je možné dřevinu zachovat.
Z důvodu bezpečnosti osob a majetku doporučuji kontaktovat ČEZ Distribuci a.s. a domluvit se na řešení vzniklého problému.


Jarmila Jurčíková má v kompetenci:
Závady na lavičkách, kašnách, fontánách, herních prvcích v oplocených i neoplocených dětstkých hřištích, závady na mobilních toaletách na dětstkých hřištích.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email