NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

010823_ab53

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Není vidět dopravní značka

Datum nahlášení
01.08.2023

Kategorie závady
Dopravní značení

Popis závady
Na ulici Duchcovská při výjezdu od garáží není vidět dopravní značku "pozor výjezd". Značka je uschovaná v koruně stromu. Řidiči z křižovatky Sklářská a Duchcovská nedodržují rychlost a značku nezaregistrují. Auta často parkují na příčných pruzích a od garáží je velmi omezený výhled. Pruhy jsou málo viditelné. Při výjezdu se cítíme ohroženi.

Lokalita závady
Duchcovská 280/120, Teplice, 415 03, Teplice

není přiložena fotografie

Toto hlášení řeší
Daniel Městka (odbor dopravy)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, zmíněná část komunikace v ul. Duchcovská je sil. II. třídy ve správě Správy a údržby silnic Ústeckého kraje, která zodpovídá za stav vozovky i dopravního značení.
Dotčená dopravní značka ovšem řidiče na hlavní silnici k ničemu nezavazuje, pouze je informuje (dává výstrahu), že je 30m vzdálený výjezd z místa ležícího mimo pozemní komunikaci. O povinnostech řidiče vjíždějícího na hlavní pozemní komunikaci z tohoto místa hovoří jasně příslušná ustanovení Pravidel sil. provozu (zák. č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích).
Podnět k úpravě zeleně před značkou předáme odboru životního prostředí MgM Teplice.


Daniel Městka má v kompetenci:
Správa, údržba a studie dopravního značení, placené parkování, informační systém na území města, vězeňská služba, vlajková výzdoba, koncept cyklotras a cyklostezek.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email