NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

020323_6559

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Skládka kolem odpadových nádob

Datum nahlášení
02.03.2023

Kategorie závady
Černá skládka

Popis závady
Dobrý den, v našem domě Americká 2302/ druhá část domu ulice Liberecká se na pokyn družstva musely vystěhovat sklepní kóje z důvodu rekonstrukce. Družstvo odmítlo přistavit kontejner v době, kdy k vyklízení docházelo, a tak obyvatelé domu vytvořili za domem kolem odpadových nádob skládku. Odpad a zbytky nábytku jsou všude kolem nádob, což jednak vypadá hrozně, ale druhak přitahuje velké množství bezdomovců, kteři tu celé dny hrabou a odnáší si pytle s odpadem apod. Navíc to přitahuje pozornost na námi zaparkované vozy v areálu a může dojít k jejich poškrábání nebo vykradení. Velice Vás prosím o nápravu této situace, pokud máte jako město možnost, pokud ne, prosím o informaci na koho se obracet. Předem Vám děkuji

Lokalita závady
Americká 2302/24, Teplice, 415 01, Teplice

Přiložená fotografie
Zobrazit fotografii v originální velikosti

Fotografie závady

Toto hlášení řeší
Eva Pavlíková (odbor životního prostředí)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, děkujeme za nahlášení. Jednání družstva i samotných občanů je zarážející. V Teplicích je zdarma 6 dní v týdnu otevřený sběrný dvůr, kde mohou občané odpad předat zcela zdarma. Naopak ukládáním odpadů mimo nádoby se dopouštějí pokutovatelného přestupku do výše 50.000,- Kč, pokud je takový přestupek osobě prokázán. Protože viníci nejsou známi, předáváme k zajištění úklidu svozové společnosti. Pokud by se podobná situace opakovala a kohokoliv vidíte, že by se zbavoval odpadu obdobným způsobem, doporučuji volat bezplatnou tel. linku Městské policie 156. Ta obratem vyšle na místo hlídku a věc prošetří, pokud je viník přistižen, uloží pokutu.


Eva Pavlíková má v kompetenci:
Připomínky ke kontejnerovým stáním, ke svozu odpadu, závady na nádobách na odpad, odpadkových koších, výskyt černých skládek.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email