NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

050619_8d4e

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Obnovení označení přechodu pro chodce

Datum nahlášení
05.06.2019

Kategorie závady
Dopravní značení

Popis závady
Prosíme o obnovení vodorovného dopravního značení (zebra přechod pro chodce) u křížení ulic Nákladní a ul. U Pivovaru. Je zde na celém dlouhém úseku v ulici Nákladní a Riegrova jediný přechod pro chodce který je v mírné zatáčce na horizontu. Přechod je již ,,vygumován "od projíždějících vozidel a pokud je snížená viditelnost např. déšt šero nebo noc tak přechod není z vozidla téměř vidět.Došlo zde k mnoha dopravním nehodám naštěstí pouze plechy. A to zejména z důvodu že řidiči přechod vidí na poslední chvíli a chodec kterého již dlouhou dobu nikdo nepustí tak riskantně vstoupí do vozovky aby si vynutil přednost na přechodu a vozidla jedoucí ve většině případů vyšší než povolenou rychlostí prudce zabrzdí a ty za nimi to již nedobrzdí. Dále by bylo v rámci bezpečnosti dobré svislou dopravní značku přechod pro chodce zvýraznit reflexní podložkou tak jak je to např. u Červeného kostela.A na vozovku namalovat vodorovnou dopravní značku pozor přechod pro chodce v dostatečné vzdálenosti před přechodem.Navíc zdokonalit osvětlení přechodu. Ulice U Pivovaru je výraznou propojkou mezi centrem města Teplic a velice rychle se rozrůstající kolonií rodinných domů v ulic Na Haldách a Novosedlickém svahu. Provoz v ul. Nákladní je opravdu jeden z největších ve městě Teplice a toto opatření by mohlo snížit riziko dopravních nehod s chodci v této lokalitě. Přikládám fotografie pořízené z nákladního vozu. Děkujeme hlavně za naše děti které tudy musí procházet.

Lokalita závady
ulice Riegrova, Teplice, okres Teplice

Přiložená fotografie
Zobrazit fotografii v originální velikosti

Fotografie závady

Toto hlášení řeší
Daniel Městka (odbor dopravy)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, děkujeme za nahlášení, avšak jedná se o silnici I. třídy, která je ve vlastnictví státu, resp. ve správě Ředitelství silnic a dálnic ČR. Již začátkem tohoto roku jsme vlastníka vyzvali k nápravě a doplnění dopravního značení a toto bylo přislíbeno.

S pozdravem

D. Městka
odbor dopravy
MgM Teplice


Daniel Městka má v kompetenci:
Správa, údržba a studie dopravního značení, placené parkování, informační systém na území města, vězeňská služba, vlajková výzdoba, koncept cyklotras a cyklostezek.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email