NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

050620_74a4

Stav zpracování
NELZE VYŘÍDIT

Název hlášení
Špatná viditelnost při vyjíždění od garáží

Datum nahlášení
05.06.2020

Kategorie závady
Dopravní značení

Popis závady
Při vyjíždění od garáží na ulici Duchcovská, za křižovatkou mezi ulicemi Duchcovská, Buzulucká a Sklářská, nelze na ulici vidět. I přes bílé čáry (na kterých i přes časté volání MP stále častěji lidé parkují ) je tento výjezd velmi nepřehledný. Není možné vidět, zda se dá na silnici vyjet. Velice by pomohla zrcadla, umístěná naproti výjezdu od garáží.

Lokalita závady
Duchcovská, Teplice, okres Teplice

není přiložena fotografie

Toto hlášení řeší
Daniel Městka (odbor dopravy)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, ve zmíněném případě se nejedná o křižovatku, ale o výjezd z místa ležícího mimo pozemní komunikaci, popř, z účelové komunikace. V takovém případě zákon (č. 361/2000 Sb., o provozu na poz. komunikacích, v platném znění) ponechává plně zodpovědnost na řidiči, který vjíždí na poz. komunikaci a pokud nemá potřebný rozhled, musí si zajistit třeba i náležitě poučenou osobu. MgM Teplice odbor dopravy neosazuje odrazová zrcadla na podobné výjezdy. Majitelé dotčených garáží však mají možnost podat žádost a osadit si zrcadlo na vlastní náklady.

S pozdravem
D. Městka
MgM Teplice
odbor dopravy


Daniel Městka má v kompetenci:
Správa, údržba a studie dopravního značení, placené parkování, informační systém na území města, vězeňská služba, vlajková výzdoba, koncept cyklotras a cyklostezek.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email