NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

070120_181f

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Okrasné stromy - Lípy

Datum nahlášení
07.01.2020

Kategorie závady
Veřejná zeleň

Popis závady
Dobrý den vážení, Zasílám vám k náhledu foto, kde dochází zanášení a poškozování střešních prvků podokapních žlabů, který nám každoročně způsobují okrasné stromy Lípy. Tyto stromy jsou vysázeny v ulici Stará nám. Sobědruhy. Lípy jako takové jsou ponechány samovolnému růstu a tímto dochází k přerůstání přes naše nemovitosti a v době odkvětu dochází k zanášení již zmíněných střešních prvků (podokapních žlabů) tento systém, který má sloužit k odvodnění srážkové vody tímto přestává vlivem zanášení lipových květů a listů plnit svou funkci a dochází ke škodám na nemovitosti. Jako majitelé nemovitosti nemůžeme každoročně lézt po střeše a čistit žlabový systém, který je pravidelně zanášen spadaným listí a květů již zmíněných stromů, nebo si sjednávat firmu na vyčistění střešních prvků. Žádáme Vás proto o vyřešení tohoto problému pokud možno na místě. S pozdravem a přáním hezkého dne. Jaroslav a Karin Pazderníkovi Stará 154 Sobědruhy 41510

Lokalita závady
Stará 154, Teplice, 415 10, okres Teplice

Přiložená fotografie
Zobrazit fotografii v originální velikosti

Fotografie závady

Toto hlášení řeší
Ing. Dagmar Teuschelová (odbor životního prostředí)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, děkujeme za nahlášení. Strom příležitostně prověříme a po posouzení jeho stavu případně zajistíme ve vhodném období redukci koruny.
Pro pořádek ale jen konstatuji, že čištění okapových žlabů patří k údržbě nemovitosti, kterou dle obecně platných právních předpisů provádí vlastník objektu. V případě redukce koruny budou beztak okapy pravděpodobně zanášeny - možné v menší míře - za rok, za dva bude situace ale stejná, jak nyní. Upozorňuji ještě na skutečnost, že zanášení okapů nemovitostí, zrovna tak jako relativní stínění dřevinou, nejsou zákonnými důvody k jejímu pokácení.
---------------------
Po provedeném místním šetření vám touto cestou sděluji, že u všech 5-ti lip bude za vhodných klimatických podmínek (cca do konce března t.r.)proveden zdravotní řez. Předmětné dřeviny se nacházejí v dostatečné vzdálenosti od rodinných domů - obvodovou redukci korun není třeba provádět.
Děkuji za pochopení.


Ing. Dagmar Teuschelová má v kompetenci:
Připomínky k sekání trávy, hrabání listí, úklidu zeleně, připomínky ke stavu stromů a keřů.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email