NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

100624_74e8

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Retarder u přechodu

Datum nahlášení
10.06.2024

Kategorie závady
Dopravní značení

Popis závady
Krásný den, možná to sem nepatří a nevyřeší se to, ale za zkoušku nic nedám. Chtěla jsem se zeptat, zda by nebylo možné instalovat retardery k přechodu, kde snad žádný řidič nedodržuje rychlost v obci, protože se jedná o místo, kde končí a začínají Teplice, já tomu přechodu říkám: ,,přechod smrti" protože jeden Vás pustí a z druhé strany se řítí auto a prostě nezastaví a jede ještě hrozně rychle. Já mám svůj život ráda, takže dokud nestojí obě auta do vozovky nevkročím, ale někdo tam prostě vleze a říká si přechod jdu... Tak zda by bylo možné, tak něco vymyslet, v blízkosti je i zastávka MHD a kolikrát tam chodí i děti a starší lidi, pokud se nedá nic dělat nevadí, jen jsem to chtěla zkusit Krásný den s pozdravem Veronika Vořechová

Lokalita závady
Duchcovská, Teplice, Teplice

není přiložena fotografie

Toto hlášení řeší
Daniel Městka (odbor dopravy)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, na zmíněné místo opravdu příčný práh nepatří. Dotčená silnice II. třídy je v majetku Ústeckého kraje a stat. město Teplice na vlastní náklady zrekonstruovalo přilehlé chodníky, zastávky i zmíněný přechod pro chodce. Bohužel stoprocentní bezpečnost zaručit nedokážeme a doporučujeme všem chodcům při přecházení Vámi popsaný postup.


Daniel Městka má v kompetenci:
Správa, údržba a studie dopravního značení, placené parkování, informační systém na území města, vězeňská služba, vlajková výzdoba, koncept cyklotras a cyklostezek.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email