NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

100823_596c

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Nedodržování rychlosti v ulici K.J.Erbeba - vyšší výskyt dětí

Datum nahlášení
10.08.2023

Kategorie závady
Dopravní značení

Popis závady
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné umístění zpomalovacího příčného prahu, popř. jiné metody k omezení rychlosti v ulici K. J. Erbena. Je to ulice, kterou v ranních i dopoledních hodinách přechází na jejích obou koncích, velké množství dětí mířících do ZŠ Nové Lázně, ale i ZŠ Koperníkova, dále do místních školek na Panoramně, Ve Sládkově a do Pramínku i Skřítka. V odpoledních hodinách opět zpět, tentokrát i z družiny a školní jídelny na rohu ulice K.J. Erbena a Pod Doubravkou. Jelikož se jedná o rovnou ulici s lomícím se horizontem, poměrně dlouhou a hlavně souběžnou s ul. U Nových Lázní, spousta řidičů si tudy celý den kvůli zpomalovacím pruhům v ulici U Nových Lázní a zvláště pak v dopravních špičkách, naší ulicí zrychluje cestu. Zrychluje bych zdůraznila. Už tu bylo pár incidentů, kdy děti uskakovaly před projíždějícími auty. Zvláště pak ty starší děti, které nepřechází jen na přechodech. Sražená domácí zvířata a v neposlední řadě asi 1,5 roku zpět autonehoda, kdy paní jedoucí nepřiměřenou rychlostí, nabourala do dodávky, která právě parkovala podélně a osobní automobil přejel chodník, prorazil plot a utrhl zděný plotový sloup. Jsem řidič 15 let, jezdím každý den a sama nemám ráda zbytečné omezování, opotřebení auta a překážky. Sama ulicí projíždím každý den. Ale je to asi to jediné, co by v této oblasti pomohlo k většímu bezpečí. Prosím, věnujte mé žádosti pozornost. Řidiči jsou tu stále bezohlednější a brzy začne nový školní rok a s ním bude opět větší riziko pro školáky. Děkuji, S pozdravem Šretrová Debeljak

Lokalita závady
K. J. Erbena 1893/7, Teplice, 415 01, Teplice

Přiložená fotografie
Zobrazit fotografii v originální velikosti

Fotografie závady

Toto hlášení řeší
Daniel Městka (odbor dopravy)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, oba přechody pro chodce v dotčené ulici jsou vyhovující z hlediska normy a jsou zvlášť nasvětlené právě z důvodu bezpečnosti. Příčný práh vynutí zpomalení vozidel jen v poměrně krátkém úseku v jeho blízkosti. Bohužel nedodržování nejvyšší povolené rychlosti a dalších ustanovení pravidel silničního provozu není problémem jen ve Vaší ulici, ale i jinde a my nemáme možnost zaručit všem v každém okamžiku stoprocentní bezpečnost.


Daniel Městka má v kompetenci:
Správa, údržba a studie dopravního značení, placené parkování, informační systém na území města, vězeňská služba, vlajková výzdoba, koncept cyklotras a cyklostezek.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email