NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

110420_62c5

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Výsadba květin

Datum nahlášení
11.04.2020

Kategorie závady
Veřejná zeleň

Popis závady
Všechna města v našem kraji již kvetou od bŕezna. Nač v Teplicích čekáme? V loni byla provedena výsadba až v květnu před ,,lázeňskou" neni to škoda nechat jaro s prázdnými záhona a truhliky bez květů? Koukněte do ostatních měst a to nejsou lázeňská. Není to škoda promarnit jaro?

Lokalita závady
Teplice, okres Teplice

není přiložena fotografie

Toto hlášení řeší
Ing. Dagmar Teuschelová (odbor životního prostředí)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, v Teplicích vysazujeme standardně letničky až po tzv. "zmrzlých", tedy cca v polovině května, což je nejčastější doba výsadeb (obecně). V současné době jsou v květnících v centru města macešky.
V minulém týdnu začala příprava záhonů pro přímý výsev letniček, které jsou na devíti místech v Teplicích vysévány už čtvrtým rokem. Vhodná doba výsevu je stanovena dodavatelem letničkových směsí a rovněž se odvíjí od prognózy počasí. Směsi budou vysety do konce dubna.
Letos nově připravujeme i přímý výsev trvalkové louky - na zkoušku zatím na jednom místě (v blízkosti hlavní pošty). Doba výsevu je rovněž doporučována dodavatelem směsi - také do konce dubna.
K životu se začíná probouzet vloni vysázený záhon cibulovin - konkrétně lilií u Zahradního domu. Letos budeme zakládat ještě jeden liliový záhon v Zámecké zahradě - předpokládaný termín je cca polovina května.
V současné době kvetou (obecně) tedy zejména cibuloviny sázené v minulých letech nebo trvalkové louky.
Sázet letničky počátkem dubna je risk a v našem objemu i neefektivní vynakládání veřejných financí - kdyby kytky zmrzly...
Nemyslím si, že v tomto ohledu město Teplice něco zanedbává...
Děkuji za pochopení.


Ing. Dagmar Teuschelová má v kompetenci:
Připomínky k sekání trávy, hrabání listí, úklidu zeleně, připomínky ke stavu stromů a keřů.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email