NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

130421_46bc

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Odpad kolem popelnic

Datum nahlášení
13.04.2021

Kategorie závady
Svoz odpadů a nádoby

Popis závady
Popelnice v ulici U nádraží jsou přeplněné, odpadky se válí kolem. Celá ulice je plná špinavá, odpadky jsou v každém rohu zdi atd.

Lokalita závady
U nádraží 955/5, Teplice, 415 01, Teplice

Přiložená fotografie
Zobrazit fotografii v originální velikosti

Fotografie závady

Toto hlášení řeší
Eva Pavlíková (odbor životního prostředí)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, dnes kolem poledne jsem se zde byla na kontrole - ve dvou stanovištích v ulici byly nádoby před dnešním svozem opravdu přeplněné, proto navýším jejich kapacitu. Podnět k tomu, že nádoba pro příslušný objekt kapacitně nedostačuje by však měl vždy podat vlastník objektu - z naší pozice nelze zjistit zda někde vzrostl počet nájemníků a produkuje se více odpadu... Další problém je, že zde občané nevyužívají nádoby na separovaný odpad, ale na dvou místech byly velké krabice odloženy vedle nádob na směsný komunální odpad. V jednom z kontejnerů, i přestože zaplněn není a je v něm místo na další odpad, je pytel s komunálním odpadem vyhozen v krabici volně vedle kontejneru, kontejner samotný má otevřené víko, navrchu uložený nezavázaný pytel s drobným odpadem, který pak snadno rozfouká vítr nebo vypadne ven apod. Jedná se tedy spíše o laxní přístup občanů ke svému okolí - viz přiložené foto. Dnes zde proběhne pravidelný svoz dle harmonogramu a cca do týdne bude zajištěno navýšení kapacity nádob u č.p. 1014/1 a 697/18, které jsem shledala za nedostačující. Pokud by i občané dodržovali běžné zásady třídění a ukládání odpadů do nádob situace by měla být opět bezproblémová.

Přiložená fotografie
Zobrazit fotografii v originální velikosti

Fotografie závady


Eva Pavlíková má v kompetenci:
Připomínky ke kontejnerovým stáním, ke svozu odpadu, závady na nádobách na odpad, odpadkových koších, výskyt černých skládek.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email