NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

150124_af6f

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Odpad na ulici

Datum nahlášení
15.01.2024

Kategorie závady
Svoz odpadů a nádoby

Popis závady
Dobrý den, v blízkém okolí kontejnerů umístěných v ulici Americká, na úrovni budov čp/čo 2323/16 a 2321/20, se dlouhodobě nachází rozházený odpad, nejčastěji na přilehlých částech chodníku a vozovky. Při svozu těchto kontejnerů tento odpad častokrát nebývá odstraněn, popř bývá odstraněna pouze jeho menší část. Třeba jako dnes, 15. ledna 2024. Svoz popelnic byl proveden (předpokládám) někdy v dopoledních hodinách, nicméně rozházený odpad se v okolí těchto kontejnerů stále nachází i teď, v odpoledních hodinách. Prakticky nikdy nedojde k úplnému odstranění odpadu z okolí těchto kontejnerů. Tímto se ptám, zdali je možné zajistit úklid okolí těchto kontejnerů, a to pokud možno na pravidelné bázi, tzn. např. alespoň jednou za týden? Prosím, aby bylo brána v potaz i ta skutečnost, že to píši jako člověk, který doposud rozházený odpad z okolí těchto kontejnerů sám uklízel, a to typicky o víkendu, kdy koncentrace odpadu v okolí těchto kontejnerů bývá nejvyšší. Nicméně čeho je dost, toho je příliš, jak se říká, a rád bych tak tuto činnost přenechal povolanějším, tedy zejména těm, kteří jsou za to placeni a mají to v popisu své práce. Budu rád za kladné vyřízení mého požadavku.

Lokalita závady
Americká 1606/11, Teplice, 415 01, Teplice

Přiložená fotografie
Zobrazit fotografii v originální velikosti

Fotografie závady

Toto hlášení řeší
Eva Pavlíková (odbor životního prostředí)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, děkujeme za nahlášení. Předávám na dispečink svozové společnosti s urgencí ke zjednání nápravy a poučení posádek, které jsou při každém svozu povinny zajistit úklid okolo nádob, případně pokud se jedná o větší množství odpadu, stanoviště nahlásit, aby se zde nezdržoval úklidem popelářský vůz, ale dojela úklid zajistit posádka menšího, úklidového, vozu. Další otázka však je, proč je odpad v takové míře okolo nádob. Pokud nepořádek vzniká činností bezdomovců, kteří odpad vyhrabují, bylo by vhodné, když je při této činnosti vidíte, volat bezplatnou linku Městské policie 156. Ta vyšle na místo hlídku, která alespoň dohlédne, aby odpad dotyční uklidili zpět do nádob.


Eva Pavlíková má v kompetenci:
Připomínky ke kontejnerovým stáním, ke svozu odpadu, závady na nádobách na odpad, odpadkových koších, výskyt černých skládek.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email