NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

151018_e6c8

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Světelná signalizace (zelená vlna)

Datum nahlášení
15.10.2018

Kategorie závady
Veřejné osvětlení a světelná signalizace

Popis závady
Dobrý den, rád bych se vyjádřil ke světelné signalizaci v úseku od Trnovan až po Novou ves a i na zpáteční cestě. Jezdím zde poměrně pravidelně a už mě unavuje stále rozjíždění a opětovné zastavování na semaforu. Věřím, že jde nastavit tzv. "zelená vlna", kdy na sebe jednotlivé semafory navazují. Není to žádná neobvyklá věc, funguje to i jinde. Věřím, že by to usnadnilo provoz, snížilo emise a uklidnilo několik netrpělivých řidičů. Děkuji za vaší odpověď. Jsem s pozdravem

Lokalita závady
ulice Vojanova 863/10, Teplice, 415 01, okres Teplice

není přiložena fotografie

Toto hlášení řeší
Jakub Číže (odbor dopravy)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, děkujeme za nahlášení.

Zajištění "zelené vlny" je s ohledem na to, že všechny světelné křižovatky ve městě (vyjma křižovatky Alejní x U Zámku, která však projde rekonstrukcí v roce 2019) jsou vybaveny dynamickým systémem řízení dopravy, který pomocí indukčních smyček v krytu vozovky a detekčních kamer na stožárech signalizace monitoruje reálnou hustotu provozu a dle toho upravuje délky jednotlivých signálů na daných křižovatkách, velmi problematické realizovat.
V případě, že by měly světelné křižovatky pevné neměnné cyklování, tak zajištění "zelené vlny" není žádný problém. Systém pevných cyklů je však již překonaný.
Tuto nepříjemnost však vedeme v patrnosti a tak necháváme zpracovat projekt na "zelenou vlnu" alespoň v ulici Alejní, kde vzhledem k velké hustotě jednotlivých světelných křižovatek je "zelená vlna" po většinu času provozu realizovatelná i při dynamickém systému řízení. Realizaci této optimalizace počítáme v 1. polovině příštího roku.

Hezký den.
_________________________________________________________
EDIT: Zelená vlna byla nastavena v úseku ulice Alejní od křižovatky s ulicí Lounská/U Soudu po odbočku na náměstí Svobody. Taktéž došlo k úpravě zelené vlny v úseku od hlavního nádraží po křižovatku Masarykova/Okružní. Vzhledem k dynamickému řízení světelných signalizací ve městě však zelená vlna nemusí vždy plnohodnotně fungovat.

S pozdravem, Jakub Číže


Jakub Číže už není zaměstnancem Magistrátu města Teplice, můžete zobrazit organizační strukturu Magistrátu města Teplice a vyhledat náhradní kontakt.

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email