NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

170624_c3e0

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Neexistující přechod v celé ulici

Datum nahlášení
17.06.2024

Kategorie závady
Závady na komunikacích

Popis závady
Rád bych Vás informoval, že na celé ulici Antonína Sochora v Teplicích v Šanově (cca 600 m dlouhé) není přechod. Nevím, jestli na tak dlouhé a obydlené ulici dle legislativy být musí, ale jeho zřízení se mi jeví jako velmi logické. Ulice Antonína Sochora rozděluje (řekněme) část pro bydlení a objekty občanské vybavenosti jako je škola, školka, dětské hřiště, samoobsluha, lékárna,..Osoby, zejm. děti, jsou tedy nucené poměrně vytíženou silnici přebíhat. Jsem přesvědčen, že zřízení přechodu pro chodce (v nedalekých ulicích je s retardérem, což je vynikající) by prospělo bezpečnosti. Na tento podnět mi cca před dvěma lety pan Městka z magistrátu odpověděl, že přechody musejí splňovat určitou legislativu (musí zde být osvětlení, atd.). Chápu, že to není tak jednoduché, ale "pouhý" retardér by prospěl situaci, kdy se tu (viz příloha) prohánějí auta až pískají kola. Myslím si bohužel, že je otázka času, až se bude řešit vážnější incident S úctou Ing. Radek Herites

Lokalita závady
Antonína Sochora, Teplice, Teplice

Přiložená fotografie
Zobrazit fotografii v originální velikosti

Fotografie závady

Toto hlášení řeší
Daniel Městka (odbor dopravy)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, děkujeme za informaci, ale přechody pro chodce ve zmíněné ulici se již projektují a připravují k výstavbě. Není třeba to psát do závad, stačí zavolat nebo napsat mail na příslušný odbor dopravy a tam se informaci dozvíte.


Daniel Městka má v kompetenci:
Správa, údržba a studie dopravního značení, placené parkování, informační systém na území města, vězeňská služba, vlajková výzdoba, koncept cyklotras a cyklostezek.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email