NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

180624_8ad7

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
NEUSTÁLE VYHÁZENÝ OBSAH KONTEJENRŮ - SITUACE SE HORŠÍ

Datum nahlášení
18.06.2024

Kategorie závady
Svoz odpadů a nádoby

Popis závady
Dobrý den, úklid nestačí, prosím o info, jak bude město řešit stále se zhoršující situaci s rozhrabnými kontejnery? je to tu jak ve vyloučené lokalitě. Žádám komepetentní a zodpovědné osoby o konceční přístup, já vím, žeměsto uklízí, al ebohužel to nestačí. zastupuji nespokojené obyvatele z okolních domů, rádi bychom např. zamykací popelnice. Takto to zde vypadá každý den, navíc si lidé zvykli skládkovat zde a odkládají nábytek a rozbitý velkoobjem.

Lokalita závady
Aloise Jiráska 2117, Teplice, 415 01, Teplice

Přiložená fotografie
Zobrazit fotografii v originální velikosti

Fotografie závady

Toto hlášení řeší
Eva Pavlíková (odbor životního prostředí)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, telefonickým hovorem jsem se snažila pouze zjistit případné další možné příčiny nepořádku - např. nedostačující kapacitu nádob, výpadek svozu apod. a dobrat se společně opatření, která by mohla pomoci, abychom vzali v potaz vaše místní zkušenosti. Faktem je, že jedinou obranou před vyhrabováním odpadu jsou uzamykatelné nádoby, které navrhujete, případně menší nádoby do jednotlivých vchodů (např. pokud jsou vybaveny průchodem, dvorkem apod.). Obě varianty je však možné realizovat pouze s projednáním s SBD Mír, kterému jsem proto návrh předala.
Město Teplice nabízí občanům několik možností jak se odpadu zbavit (sběrný dvůr, RE-USE, Nábytková banka) – to vše navíc zdarma. Odkládání odpadu mimo nádoby (ať už vyhrabování odpadu bezdomovci nebo odkládání velkoobjemu občany) je pokutovatelný přestupek a pokud takové jednání vidíte, doporučuji volat bezplatnou linku 156 Městské policie. Hlídka je zpravidla na místě velmi rychle a věc na místě dořeší.

Problematiku bezdomovectví intenzivně řeší vedení města, společně s odborem sociálních věcí a zdravotnictví a příslušnými neziskovými organizacemi. Dodržování veřejného pořádku (fotopasti, kontroly) spadá do kompetence Městské policie, které byl podnět přeposlán se žádostí o součinnost.


Eva Pavlíková má v kompetenci:
Připomínky ke kontejnerovým stáním, ke svozu odpadu, závady na nádobách na odpad, odpadkových koších, výskyt černých skládek.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email