NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

181223_0213

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Překážka na komunikaci v ulici Antala Staška

Datum nahlášení
18.12.2023

Kategorie závady
Závady na komunikacích

Popis závady
Dobrý den vážení. V minulém týdnu bylo před vchodem 1721 v ulici Antala Staška instalováno kontejnerové stání pro tři kontejnery. Já a mnoho mých sousedů se domníváme, že toto stání je překážkou na komunikaci, byť může být instalováno dle platných dopravních předpisů a nařízení. Při příjezdu do ulice Antala Staška z ulice Přítkovská pravotočivou zatáčkou toto stání výrazně zasahuje do komunikace. Může být snadno přehlédnuto a být příčinou dopravní nehody. Od jara do podzimu, kdy kvetou přilehlé křoviny, je výhled do této zatáčky již tak značně omezený a střetávají - li se dvě vozidla proti sobě v tomto místě, často dochází k omezení jednoho či druhého vozidla. Přilehlá výměníková stanice už tak ulici a průjezd v ní výrazně zužuje. Podstatné je také zmínit, že v kontejnerovém stání je dlouhodobě umístěn pouze jeden kontejner a dvě místa jsou nevyužita. Domníváme se tedy a žádáme, zda by bylo možné stání demontovat a upravit pro pouze jeden (maximálně dva) kontejner (y). Po této úpravě by se šířka komunikace vrátila do původní podoby. Děkuji a zdravím. M. Adámek

Lokalita závady
Antala Staška 1822, Teplice, 415 01, Teplice

Přiložená fotografie
Zobrazit fotografii v originální velikosti

Fotografie závady

Toto hlášení řeší
Jarmila Jurčíková (odbor životního prostředí)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, děkujeme za nahlášení. K nově nainstalovanému aretačnímu systému v kontejnerovém stání sdělujeme, že bude doplněno o nádoby na separovaný odpad (papír a plasty), které jsme se vzhledem k přeplňování těchto nádob v okolí, rozhodli rozšířit. Dle názoru oboru dopravy je šíře komunikace/vozovky v dotčeném místě dostačující, délka zařízení je max. 5m (což je běžná délka kolmého park. stání), což znamená, že kdyby tam parkovala např. dodávka, tak to bude vypadat stejně.


Jarmila Jurčíková má v kompetenci:
Závady na lavičkách, kašnách, fontánách, herních prvcích v oplocených i neoplocených dětstkých hřištích, závady na mobilních toaletách na dětstkých hřištích.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email