NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

200120_762c

Stav zpracování
NELZE VYŘÍDIT

Název hlášení
Zrcadlo na křižovatce Bohosudovská - Přítkovská

Datum nahlášení
20.01.2020

Kategorie závady
Dopravní značení

Popis závady
Při příjezdu z ulice Bohosudovská při pokračování na Přítkovskou směrem doleva je díky porostu na levé straně špatně vidět přijíždějící vozidla zleva, která jedou většinou pouze okolo 50 kmh, kterým je nutné dát přednost. Naopak doprava je viditelnost bezproblémová, navíc není potřeba díky dvěma pruhům dávat přednost autům projíždějícím (jedou pouze ve vzdáleném pruhu, do kterého se vozidla z křižovatky nemohou ani napojit nebo je ohrozit) ale pouze vozidlům, která musí zpomalit a jet z jejich perspektivy v pruhu levém pro odbočení a jsou tak tedy dokonale v zorném poli bez nutnosti rozhlížení se. I přesto je zrcadlo umístěné v křižovatce již roky natočeno směrem doprava a postrádá jakoukoliv informativní hodnotu, kdežto zleva projíždějící vozy často není vidět až když jsou blízko. Řešením by bylo zrcadlo pootočit tak, aby reflektovalo dopravní situaci z levé strany (viz. foto) a nebo přidat další zrcadlo a to ideálně ještě větší, než je stávající.

Lokalita závady
Bohosudovská, Teplice, okres Teplice

Přiložená fotografie
Zobrazit fotografii v originální velikosti

Fotografie závady

Toto hlášení řeší
Daniel Městka (odbor dopravy)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, děkujeme za nahlášení, ale jedná se o komunikaci (včetně zrcadla), která je ve vlastnictví Ústeckého kraje a údržbu má na starosti Správa a údržba silnic Ústeckého kraje.
Váš podnět předáme Policii ČR dopravnímu inspektorátu Teplice.

S pozdravem

D. Městka
odbor dopravy
MgM Teplice


Daniel Městka má v kompetenci:
Správa, údržba a studie dopravního značení, placené parkování, informační systém na území města, vězeňská služba, vlajková výzdoba, koncept cyklotras a cyklostezek.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email