NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

200524_6890

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Závada - opakovaně uschlý mladý stromek_2

Datum nahlášení
20.05.2024

Kategorie závady
Veřejná zeleň

Popis závady
Zámecká zahrada - dovolujeme si upozornit OŽP Teplice, na "šlendrián" ze strany správce zeleně (Marius Pedersen), že opakovaně dochází k usychání vysazených mladých stromků z důvodu zanedbané zálivky. Protože se tato skutečnost v souvislosti péče o mladé stromky neustále opakuje nejen na uvedeném území města ale i jinde, a nijak ze strany správce (Marius Pedersen) nedochází k nápravě, předkládáme k úvaze návrh o změně nového poskytovatele služby na správce zeleně, který bude činit službu odpovědně na profesionální úrovni. Dále bychom vás chtěli ujistit, že ze strany správce MP nedochází k pravidelné zálivce - jak se bláhově domníváte, ale téměř k žádné zálivce, jinak by mladé stromky na některých místech nebyly za poslední dva až tři roky nahrazeny - vysazeny za nové. Celý problém s mizernou správou zeleně stojí na správci MP - jejich organizaci práce a kontrole OŽP Teplice.

Lokalita závady
Teplice, Teplice

Přiložená fotografie
Zobrazit fotografii v originální velikosti

Fotografie závady

Toto hlášení řeší
Ing. Dagmar Teuschelová (odbor životního prostředí)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, o několika suchých stromcích (a ne jen v Zámecké zahradě) víme. Praxe ukázala, že některé z nich, které v jednom vegetačním období vypadají, že nejsou v kondici, se další vegetační období "vzpamatují". Ty, které jsou i po tomto monitorování suché, nahradíme novými. Primárně se nejedná o komplexní zanedbávání zálivek - někdy jsou na vině hryzci, někdy horší stanovištní podmínky. V těchto případech buď umisťujeme nástrahy anebo vybereme pro stromek jiné stanoviště poblíž.
Každoročně se v rámci města vysazuje cca 150 až 200 stromků. Pěstební péči máme 3 - 5 let. Podle roku výsadby jsou u nich prováděny zálivky v adekvátní četnosti. Každý rok měníme cca 5% stromků - někdy se může jednat i o špatný kus ze školky...
Dodavatel služeb je vysoutěžen v souladu se zákonem - není možné jej měnit.
Pro více informací na dané téma mě neváhejte kontaktovat.
S pozdravem.


Ing. Dagmar Teuschelová má v kompetenci:
Připomínky k sekání trávy, hrabání listí, úklidu zeleně, připomínky ke stavu stromů a keřů.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email