NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

210224_37e9

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Odpad na trávníku, přeplněná popelnice....

Datum nahlášení
21.02.2024

Kategorie závady
Svoz odpadů a nádoby

Popis závady
Chápu důvody, proč byly zrušeny veké kontejnery na odpad. Ovšem lidé se chovají stále stejně. Popelnice v Jaselské ul. u č.p. 444 momentálně přímo přetéká, odpad - židle a jiné je i vedle na trávníku. Při tom na protější straně je popelnice poloprázdná, ale bohužel druhý vchod má o pár kroků blíže přes silnici. Nájemnici našeho domu, kteří mají všechna okna situovaná do silnice, si všimli, že poránu jezdí dodávky s pytly odpadu a odhazují je do popelnic u našeho domu, a zřejmě i jinde.. To opatření zrušení velkých kontejnerů mi připadá jako z bláta do louže. Chtělo by to vymyslet způsob, jak zainteresovat podniky, aby odpad odvážely přímo na sběrný dvůr a prokazovali se potvrzením o předání odpadu.

Lokalita závady
Jaselská, Teplice, Teplice

není přiložena fotografie

Toto hlášení řeší
Eva Pavlíková (odbor životního prostředí)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, děkujeme za nahlášení. Velkoobjemový odpad v okolí nádob zadám k úklidu. Pokud zde vidíte někoho odpad odkládat, volejte prosím bezplatnou tel. linku Městské policie 156. Hlídka je zpravidla nedaleko, na místě proto velmi rychle a věc na místě prošetří – jedná se o pokutovatelný přestupek. Pro pokutování je však nutné vědět, kdo zde odpad odložil a tento přestupek mu prokázat. V opačném případě bohužel platí, že kde není žalobce není soudce, nezodpovědným spoluobčanům či podnikatelům takové jednání opakovaně prochází a nám již nezbývá než zajistit vždy pouze úklid. Naopak před náhodně procházející hlídkou Městské policie odpad nikdo neodloží, počká až bude hlídka z dohledu... Kontroly podnikatelských subjektů ve věci jak nakládají s odpadem samozřejmě provádíme průběžně, takovéto jednorázové "zbavení se" odpadu však nikdo nepřizná. Doloží dlouhodobé smlouvy na nádoby či odvozy vytříděných složek do výkupen.


Eva Pavlíková má v kompetenci:
Připomínky ke kontejnerovým stáním, ke svozu odpadu, závady na nádobách na odpad, odpadkových koších, výskyt černých skládek.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email