NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

210519_ab1a

Stav zpracování
NELZE VYŘÍDIT

Název hlášení
Nesmyslné zrušení jednosměrky v ulici Štúrova, která ústí do křižovatky s ulicí Doubravská.

Datum nahlášení
21.05.2019

Kategorie závady
Dopravní značení

Popis závady
Nevím kolik se tu ještě musí stát dopravních nehod, aby někomu konečně došlo, že tato jednosměrka měla svůj důvod. Od zrušení jednosměrky je tu jedna dopravní nehoda za druhou, naposledy dnes dopoledne. Na této křižovatce je Klokánek, chodcům, včetně dětí se zatím nic nestalo -ZATÍM! Dnes, chvíli před tím se děti vrátily z výletu a vystoupily z auta do kterého cca za hodinu narazilo auto, důvod - přehlédnutí přednosti. Dříve byla před křižovatkou ve Štúrově ulici jednosměrka - na obou stranách STOPKA, to přeci jen tak řidič nepřehlédl, jede totiž celou dobu po hlavní až do křižovatky s ulicí "Doubravská". Pracuji v Klokánku, od doby, kdy se v Trnovanech dělala nová silnice a zrušila se tato jednosměrka, nebylo to dočasné opatření, BOHUŽEL, díky tomu tady máme ve dne i v noci o vzrušení postaráno a můžeme jen doufat, že do nás jednou nevletí auto, až půjdeme po chodníku!

Lokalita závady
ulice Doubravská 149/11, Teplice, 415 01, okres Teplice

není přiložena fotografie

Toto hlášení řeší
Daniel Městka (odbor dopravy)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, Vámi zmiňované nehody jsou způsobeny především nepozorností řidičů. Původní jednosměrný úsek byl stejně jako nyní vyveden do křižovatky s ul. Doubravskou, takže v tomto směru k žádné změně nedošlo. V loňském roce jsme do křižovatky doplnili vodorovné i svislé dopravní značení ("stopka" je po obou stranách komunikace, byla doplněna tzv. "stop čára" a symbol svislé DZ "stůj, dej přednost v jízdě" ve formě vodorovného DZ). Domnívám se, že pro pozorného řidiče je toto značení dostačující a srozumitelné. Nevylučuji ovšem, že do budoucna ještě nějaké změny ve značení provedeme, popř. doplníme.
Věřte, že se zmíněnou křižovatkou mám i osobní několikaletou zkušenost, neboť v daném prostoru bydlím a mám tedy přehled i o dopravních nehodách. Nesdílím však Váš názor, že za dopravní nehody může dopravní značení nebo zobousměrnění zmíněného úseku ul. Štúrova.

S pozdravem

D. Městka
odbor dopravy
MgM Teplice


Daniel Městka má v kompetenci:
Správa, údržba a studie dopravního značení, placené parkování, informační systém na území města, vězeňská služba, vlajková výzdoba, koncept cyklotras a cyklostezek.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email