NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

210720_c1d5

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Odpad v kontejnerovém stání

Datum nahlášení
21.07.2020

Kategorie závady
Svoz odpadů a nádoby

Popis závady
V Trnovanské 1301 / 50 se v kontejnerovém stání nahromadil odpad po rekonstrukci bytu a není možné se dostat ke kontejneru skla . Lidi musí složitě se k němu dostávat.

Lokalita závady
Trnovany, Teplice, okres Teplice

není přiložena fotografie

Toto hlášení řeší
Eva Pavlíková (odbor životního prostředí)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, nahlásíme svozové společnosti Marius Pedersen a.s., která zajistí úklid. Jedná se bohužel o neukázněnost některých spoluobčanů, kteří se odpadu zbavují tímto způsobem, přestože mohou zdarma využít velkokapacitní kontejnery přistavované opakovaně na celkem 125 stanovišť po celém městě nebo celoročně, od pondělí do soboty otevřený sběrný dvůr, kde mohou také veškerý odpad odevzdat zdarma. Odložení odpadu mimo místa k tomu určená - tedy způsobem jaký popisujete - vedle nádob na odpad, je naopak přestupek, pokutovatelný do 50.000,- Kč. Pokud tedy při takovém jednání někoho vidíte, doporučuji volat bezplatnou linku Městské policie tel. 156, která obratem vyšle hlídku a v případě, že viníka přistihne nebo mu tento přestupek jinak prokáže, je věc řešena pokutou. Čím více lidí si uvědomí, že takové počínání není přípustné, tím čistěji bude kolem stanovišť nádob. Takto už bohužel jen odstraňujeme následek, nikoliv příčinu.


Eva Pavlíková má v kompetenci:
Připomínky ke kontejnerovým stáním, ke svozu odpadu, závady na nádobách na odpad, odpadkových koších, výskyt černých skládek.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email