NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

230520_2899

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Neustálé zakládání černé skládky

Datum nahlášení
23.05.2020

Kategorie závady
Černá skládka

Popis závady
Točna V Břízkách se stala, díky snadnému přístupu, velmi oblíbeným místem pro vyhazování odpadu všeho typu kolem jedoucími z Teplic na Duchcov. Pravidelně jsou vidět například také řidiči dodávek, kteří i v nočních hodinách plní kontejnery určené občanům v okolí, v horších případech prostě skládají odpad kolem kontejnerů. Často musíme po chodníku chodit ve střepech, které bývají i ve větších vzdálenostech od kontejnerů, což je nebezpečné i pro domácí zvířata. Tato situace trvá již nejméně rok, jak je vidět na fotografiích. Pravidelně také bývají kontejnery plné již druhý den po svozu. V okolí bydlí převážně důchodci, ti by nebyli sami schopni popelnice naplnit ani za měsíc :-) Prosím zvážit řešení jako: změna umístění kontejnerů v lokalitě v Břízkách, umístění uzamykatelných kontejnerů nebo umístění fotopasti či kamery a umístění cedulí. upozorňujících na dohled kamery nebo fotopasti. Už je to opravdu za hranou, nepořádek je téměř neustálý.

Lokalita závady
Řetenice, Teplice, okres Teplice

Přiložená fotografie
Zobrazit fotografii v originální velikosti

Fotografie závady

Toto hlášení řeší
Jarmila Jurčíková (odbor životního prostředí)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, děkujeme za nahlášení. Pravidelné odstraňování odpadů v nádobách i odstraňování odpadů odložených mimo nádoby zajišťuje svozová společnost Marius Pedersen a.s.. Jelikož, statutární město Teplice musí zajistit třídění jednotlivých druhů odpadů, musí mít i určená místa a zajistit nádoby na odpad a jejich pravidelné vyvážení, není jednoduché v případě staré zástavby najít místo, kam denně musí zajíždět svozová technika pro jednotlivé druhy odpadů. V ulici V Břízkách jsme takové místo nenašli, proto byly nádoby umístěné na točnu, kam se pro odpad dobře zajíždí. Problém s odkládáním odpadů mimo nádoby je hlavně na odpovědnosti občanů, bohužel se tento nešvar děje na celém území města, nezodpovědní občané odkládají odpad mimo nádoby, což je přestupkem, ale museli by být při konání přestupku přistiženi, proto doporučuji volat Městskou policii Teplice, která s viníky sepíše protokol, který předá na přestupkovou komisi. Cedule s upozorněním na zákaz ukládání odpadů mimo nádoby také znečišťovatele neodradí.


Jarmila Jurčíková má v kompetenci:
Závady na lavičkách, kašnách, fontánách, herních prvcích v oplocených i neoplocených dětstkých hřištích, závady na mobilních toaletách na dětstkých hřištích.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email