NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

230724_abd9

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Odstranění lavic se stoly v Zámecké zahradě u Zahradního domu, u Altánu

Datum nahlášení
23.07.2024

Kategorie závady
Nezařazeno

Popis závady
Dobrý den, jako řešení neustálého nepořádku, porušování nočního klidu a také nekoordinovaného hlučení opilých a sfetovaných živlů v Zámecké zahrady, v místech kde jsou osazeny lavice se stoly hospodského typu, a kde se pravidelně schází množství bezdomovců a alkoholiků, kteří navíc bezostyšně všude kolem vykonávají své fyziologické potřeby a obtěžují svým hlukem a vulgarismy návštěvníky ZZ, se nabízí odstranění tohoto typu "posezení" a v noci "poležní"..... Myslím, že odstranění tohoto mobiliáře by vyřešilo vícero problému šmahem ruky a zabránilo by to shlukování těchto nepřizpůsobivých živlů v místech, které by měla být chloubou, ne ostudou, města. Děkuji za pochopení a snad se dočkáme.....

Lokalita závady
Teplice, Teplice

Přiložená fotografie
Zobrazit fotografii v originální velikosti

Fotografie závady

Toto hlášení řeší
Ing. Dagmar Teuschelová (odbor životního prostředí)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, situaci kolem Zahradního domu jsme za účasti ředitele Městské policie řešili (opakovaně) na poradě vedení Města.
Závěr: veškeré lavičky (stojící na mlatu) i odpočinkové sety budou odváženy vždy na konci sezóny (cca polovina října) a zpět naváženy cca v polovině května.
Lavičky a odpočinkové sety nevyužívají jen "individua", ale i "skuteční návštěvníci Zámecké zahrady a Zahradního domu". Kvůli několika skupinám "jiných lidí" nepřipravíme o standardní komfort běžné občany a návštěvníky parku, hudebních produkcí nebo restaurace v ZD.
Lavice i sety jsou v majetku Města. Lavice i sety jsou pravidelně kontrolovány, opravovány, ošetřovány nátěrem, v případě potřeby jsou v průběhu roku myty.
Městská policie, dle sdělení ředitele, bude i nadále monitorovat tuto lokalitu jak v podvečerních, tak i nočních hodinách. V případě nadměrného hluku volejte prosím linku 156 - strážníci sjednají pořádek.
Děkuji za pochopení.


Ing. Dagmar Teuschelová má v kompetenci:
Připomínky k sekání trávy, hrabání listí, úklidu zeleně, připomínky ke stavu stromů a keřů.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email