NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

270819_f27a

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Špatně fungující semafor

Datum nahlášení
27.08.2019

Kategorie závady
Veřejné osvětlení a světelná signalizace

Popis závady
Semafor který neregitruje motorku pokud je samotná v odbočovacím pruhu do leva na křižovatce z ulice Dubská na ulici Na Hrázi. Pokud přijedete na motorce na křižovatku a chcete odbočit do leva do Řetenic, tak se vám nerosvítí zelená do leva i 20 minut možná i vůbec pokud nepřijede za vás auto které semafor zaregistruje a pak tam padne zelená. Je to špatné hlavně v noci nebo brzo ráno, kdy neni žádný provoz.

Lokalita závady
Dubská, Teplice, okres Teplice

není přiložena fotografie

Toto hlášení řeší
Jakub Číže (odbor dopravy)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, děkujeme za nahlášení.

Předáno správci světelné signalizace k prošetření.
_________________________________________________________
EDIT: Po prošetření předmětné světelné signalizace (SSZ) správcem SSZ uvádíme následující: předmětná SSZ je plně funkční vč. předmětné kamery videodetekce. Ta však z principu své konstrukce a funkčnosti špatně detekuje stojící motocykl nebo jízdní kolo. Kamera detekuje v několika přímkách, které jsou softwarově nastaveny, a pokud motocykl zastaví na místě ležícím mimo tyto přímky, byť ve správném jízdním pruhu, tak jej kamera nezaznamená a motocykl je pro zařízení SSZ neviditelný.
Pokusíme se tento problém vyřešit při nejbližší periodické kontrole předmětné SSZ, která proběhne do konce roku 2019. Jediným řešením je citlivější nastavení těchto snímacích přímek, ale i poté nelze docílit 100% úspěšnosti detekování motocyklů nebo jízdních kol, tzn. stále zůstanou slepá místa, kde může motocykl (jízdní kolo) zastavit.

Děkujeme za pochopení.
_________________________________________________________
EDIT: V rámci proběhlé revize všech SSZ došlo k výše popsané úpravě pro lepší detekci méně objemných vozidel. Věříme, že nyní budou již průjezdy bez problémů, ale jak je uvedeno výše, nelze z technických důvodů zajistit 100% detekci.

Děkujeme za pochopení a hezký den.


Jakub Číže už není zaměstnancem Magistrátu města Teplice, můžete zobrazit organizační strukturu Magistrátu města Teplice a vyhledat náhradní kontakt.

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email