NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

270821_d38c

Stav zpracování
NELZE VYŘÍDIT

Název hlášení
Místo na přecházení - nevyužívá se - požadavek na odstranění

Datum nahlášení
27.08.2021

Kategorie závady
Závady na komunikacích

Popis závady
Dobrý den, v ulici Pod Doubravkou před vchodem č. 2897/31 bylo nedávno zřízeno místo na přecházení viz přiložené fotky. Myslím, že úplně zbytečně. Chodci přechází, kde je napadne a nesnaží se využít místa na přecházení i když je to jejich povinnost. Nikdo to nekontroluje, aspoň namátkově. Toto místo je vyznačeno kruhovými boulemi, a to pokaždé dvěma řadami z každé strany místa na přecházení. Projíždějící vozidla si při přejíždění tohoto zpomalovacího prahu ničí řízení a pneumatiky. Mohli byste mi, prosím, vysvětlit přínos tohoto místa na přecházení? Dříve se to bez toho opatření obešlo. A když už by to bylo bezpodmínečně nutné, tak proč musí být kruhové boule z obou stran místa na přecházení, a to ve dvou řadách? Nebo jste připraveni zaplatit řidičům náklady na opravu auta? Děkuji za odpověď.

Lokalita závady
Pod Doubravkou 2897/31, Teplice, 415 01, Teplice

Přiložená fotografie
Zobrazit fotografii v originální velikosti

Fotografie závady

Toto hlášení řeší
Daniel Městka (odbor dopravy)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, děkujeme za nahlášení, ale nejedná se o závadu. Toto opatření vzniklo cca před 4 lety po opakovaných žádostech místních obyvatel. Je řádně schváleno Policií ČR a povoleno příslušným správním orgánem. Pokud řidič jede přiměřenou rychlostí, pak není důvod k poškození vozidla.


Daniel Městka má v kompetenci:
Správa, údržba a studie dopravního značení, placené parkování, informační systém na území města, vězeňská služba, vlajková výzdoba, koncept cyklotras a cyklostezek.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email