NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

290518_8f7d

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Nesvítí semafor na přechodu v Alejní ul.

Datum nahlášení
29.05.2018

Kategorie závady
Veřejné osvětlení a světelná signalizace

Popis závady
Dobrý den pane Číže, četla jsem Vaše vysvětlení, proč nesvítí semafor v Alejní. No právě, sám vysvětlujete, že se přes Alejní zvýšil provoz aut a to Vaše řešení vypnout semafor je bohužel jen pro řidiče, ale ne pro chodce. Na bezpečnost chodců jste moc nemysleli. Před přechodem se sjíždí auta jedoucí jak Alejní ul., tak od náměstí Svobody. Hodně řidičů nezastaví dlouho čekajícím chodcům na přechodu, nebo zastaví jen auta od jednoho směru, od náměstí, ale auta jedoucí po Alejní ne, nebo obráceně. Často tu slyšíme skřípání brzd. Přes přechod chodí hlavně ráno školáci na autobus. Jak to chcete řešit? Dozorem policisty? Snímá nějaká kamera provoz na tomto přechodu, jaký je tu provoz a jak se chovají řidiči k chodcům?

Lokalita závady
Alejní, Teplice, okres Teplice

není přiložena fotografie

Toto hlášení řeší
Jakub Číže (odbor dopravy)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den paní Chocenská,

aplikace hlášení závad neslouží ke komunikaci s úřadem, ale pouze k nahlašování závad a podávání žádostí nebo podnětů. Pro pokračování v komunikaci se mnou, prosím, využijte mou emailovou adresu cize@teplice.cz.
Nyní k Vaší připomínce...je nutné si uvědomit, co je v celoměstském rozsahu důležitější...zvýšit dočasně riziko přecházení na jednom přechodu přes ulici Alejní, přičemž podobných přechodů, které nejsou na stálo opatřeny signalizačním zařízením a nachází se v blízkosti nějaké školy, je ve zbytku města několik desítek (např. ul. Duchcovská, ul. Masarykova a další) nebo celý provoz MHD i příměstských „zelených“ autobusů dostat do „anarchie“, kdy se téměř žádné vozidlo nebude schopno udržet v mezích svého jízdního řádu a veřejná doprava by tak na 4 měsíce!! totálně ztratila svou i základní míru spolehlivosti, řidiči těchto vozidel by díky svým zpožděním přišli o veškeré přestávky na oddych a doprava obecně by zejména ve špičkách tvořila jednou dlouhou kolonu až např. k nemocnici? Vzhledem k výše uvedenému jsme tak vyhodnotili, že zvýšené lokální nebezpečí na jednom přechodu je přípustnější než destrukce veřejné dopravy ve městě a vznik kolon vozidel napříč celou ulicí Alejní a Duchcovská. Navíc v docházkové vzdálenosti v obou směrech se nachází další světelné signalizace umožňující chodcům „bezpečné“ přejití ulice Alejní...
S pozdravem a přáním hezkého dne, Jakub Číže.


Jakub Číže už není zaměstnancem Magistrátu města Teplice, můžete zobrazit organizační strukturu Magistrátu města Teplice a vyhledat náhradní kontakt.

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email