NAHORU

STATUTÁRNÍ MĚSTO TEPLICE
HLÁŠENÍ ZÁVAD

Prohlížíte hlášení  

020523_c6b4

Stav zpracování
VYŘEŠENO

Název hlášení
Prostor pro volnočasové aktivity pro děti

Datum nahlášení
02.05.2023

Kategorie závady
Nezařazeno

Popis závady
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda by nebylo možné využít volné travnaté prostory v blízkosti ulic Americká, Liberecká, Litoměřická a vytvořit zde dětské hřiště pro volnočasové aktivity pro děti. Zatímco např. v Buzulucké mají v podstatě 3 hřiště vedle sebe, hřiště na míčové hry a nyní zde byl posazen pinčesový stůl, v mnou uvedených ulicích není široko daleko pro děti nic, kde by mohly trávit čas. Děkuji. P. Laube

Lokalita závady
Liberecká ev. č. 1968, Teplice, 415 01, Teplice

není přiložena fotografie

Toto hlášení řeší
Ing. Dagmar Teuschelová (odbor životního prostředí)

Vyjádření k hlášení
Dobrý den, zřízení nových dětských hřišť (myslím úplně nová místa/lokality) se odvíjí od mnoha faktorů, které hrají roli. Jedním z těch nejpodstatnějších jsou souhlasy většiny nájemníků, kteří bydlí v bezprostřední blízkosti u uvažovaného hřiště - to, co jedněm dělá radost, druzí už tak nadšeně nevítají...
Vy jste umístila "špendlík" v mapě na Moskevské náměstí (tento vnitroblok je naprosto nevhodná lokalita na dětské hřiště), zřejmě jste ale měla na mysli lokalitu výše, mezi ulicemi Litoměřická a Americká. V této řetenické oblasti bydlí více starších občanů a jak jsem psala, musela by být stavba nového DH odsouhlasena většinou obyvatel blízkých domů. Dále hraje roli technická infrastruktura pod zemí dané lokality - na sítě (voda, kanalizace, plyn apod.) nám jejich vlastníci nepovolí hřiště postavit. V neposlední řadě je třeba zmínit, že na oplocené hřiště je potřeba stavební povolení a jeho vybudování není levnou záležitostí, a to nemluvím o následných výdajích za údržbu, revize apod.
V Řetenicích je dostatečná "síť dětských hřišť" - v Teplicích jich máme cca 50 a snažili jsme se je rozmístit v obdobném zastoupení do "všech katastrálních území". Ve vaší lokalitě je v docházkové vzdálenosti cca 900 m vámi zmiňovaný soubor hřišť v ul. Zrenjaninská, dále pak cca 500 m v ul. Na Stínadlech a do Zámecké zahrady je to zhruba 1 km. To je jen příkladmý výčet - v Řetenicích je hřišť více.
Bohužel skutečně nelze vybudovat dětská hřiště všude, kde by se to mladým rodinám líbilo (což chápu) - je potřeba se na problematiku podívat komplexněji. Jsem přesvědčená, že Teplice disponují jedním z největších počtů dětských hřišť v přepočtu na obyvatele.
Děkuji za pochopení, pokud byste chtěla problematiku podrobněji probrat, neváhejte mě kontaktovat.


Ing. Dagmar Teuschelová má v kompetenci:
Připomínky k sekání trávy, hrabání listí, úklidu zeleně, připomínky ke stavu stromů a keřů.

Vyhledat kontakt na řešitele na www.teplice.cz

Vytisknout hlášení

Zobrazit QR kód

Sdílet na Facebook

Poslat na email